START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Wat kost auto spuiten?


Al 54.349 autobezitters hebben gemakkelijk offertes vergeleken

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over auto spuiten

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Auto Spuiten

Heeft zonlicht de lak van jouw auto verkleurd, zit jouw auto onder de krassen, zijn er andere beschadigingen aan de lak of zou je liever een andere kleur auto willen hebben? Dan is het mogelijk om de auto (volledig) over te laten spuiten of te “wrappen” om op deze manier de auto weer een glanzende en vernieuwende uitstraling te geven.

Auto laten spuiten

Het proces van een auto spuiten omvat meer dan alleen een nieuwe laklaag aanbrengen; om zichtbare kleur of toonverschillen te vermijden en de auto perfect te spuiten, dienen er een aantal verschillende werkzaamheden te worden uitgevoerd.

Om de auto te prepareren voor het spuitwerk, zullen er een aantal onderdelen moeten worden gedemonteerd en, indien nodig, moeten worden ontroest. Vervolgens zal de gehele auto gelijkmatig geschuurd, geplamuurd en strak gemaakt worden. Zodra deze stap is afgerond, zal er een grondlak op het plaatmateriaal van de auto worden aangebracht. Deze grondlak dient als bescherming van de auto en zorgt voor een perfecte hechting van de lak aan het plaatmateriaal. Nadat de grondlak is geschuurd en afgewerkt, alle aanwezige oneffenheden zijn weggewerkt en de ondergrond een stevige basis heeft, is de auto klaar om volledig gespoten te worden. De onderdelen die gedemonteerd zijn, zullen naderhand apart gespoten en terug op de auto worden gemonteerd. Na het spuiten wordt alles afgewerkt, opgepoetst en gewassen. Zo ziet de auto er weer spik en span uit!

De kosten van een auto spuiten

Manuren

Het volledig (over)spuiten van een auto kost gemiddeld rond de €2.000. Voor deze prijs zal de auto professioneel worden geschuurd en afgeplakt zodat de lak uiteindelijk goed zal hechten. Wanneer de auto zwaar is beschadigd of roest, zal de auto eerst nog behandeld en geprepareerd moeten worden voordat deze kan worden overgespoten. Uiteraard brengt zulke autoschade meer arbeidsuren met zich mee waardoor de kosten hoger zullen uitvallen.

Autolak

Naast de aardige hoeveelheid manuren die in de voorbehandeling en het spuiten van de auto gaan zitten, is de autolak ook vaak zeer prijzig. Het kostenplaatje voor lak loopt al snel op tot rond de €500. Dit is slechts een indicatie aangezien er een prijsverschil zit in met name de verschillende types lak. Metallic lak, glanzende en matte lak, uni-lak zijdeglans en parelglans lak; ze hebben allemaal verschillende prijzen. Per lak en kleur, maar ook per schadehersteller. Wil je je auto laten spuiten en heb je geen idee wat dit je precies zal kosten? Dan loont het altijd om verschillende herstellers te vergelijken.

Alternatief: car-wrapping

Het is geheel mogelijk dat je uitgekeken bent op de kleur van je auto. Nieuw ontwikkelde technieken bieden hier een oplossing voor, waardoor je tegenwoordig niet de auto volledig hoeft over te spuiten om de kleur van de lak te veranderen. Car-wrapping is hier een voorbeeld van; in plaats van de auto opnieuw te spuiten, bedekt men met deze techniek de auto met een speciaal wrap folie. Met andere woorden: de auto wordt beplakt met grote vinylstickers die beschikbaar zijn in elke denkbare kleur en elk mogelijk patroon.

In tegenstelling tot wanneer een auto moet worden overgespoten, hoeft er bij car-wrapping vrijwel geen rekening gehouden te worden met verschillende lagen, droogtijden en hechting. Het feit dat het wrap folie gemakkelijk kan worden verwijderd is ook een groot voordeel. Waar bij de lak na het spuiten permanent is, zit je bij het wrappen van en auto niet aan de gekozen kleur vast. Daarnaast functioneert het folie als een soort beschermlaag voor de huidige autolak tegen verkleuring, steenslag en krasschade. Auto wrappen heeft samengevat de volgende voordelen tegenover auto spuiten:

  • Het is goedkoper.
  • Het beschermt de laklaag en het plaatmateriaal tegen verkleuren en andere schade zoals krassen en/of steenslag.
  • Veel mogelijkheden wat betreft het aanbrengen van kleuren, logo’s, tekst, patronen of illustraties. Je kunt de auto dus gemakkelijk laten bestickeren of beletteren.
  • Eenvoudig te verwijderen zonder dat het de autolak beschadigd.

Alternatief: spotrepair

Wanneer er kleinere schade of verkleuring is, kan de auto ook lokaal worden gespoten. Hierbij wordt de auto met behulp van spotrepair plaatselijk behandeld, waardoor het onnodig is om de auto in een spuitcabine te laten spuiten. Hierdoor kan de autoschade gemakkelijk worden hersteld en aangezien er geen spuitcabine aan te pas komt, worden de kosten automatisch laag gehouden. Tevens wordt er minder lak verbruikt en hoeven er geen onderdelen te worden gedemonteerd, wat spotrepair een gemakkelijke en voordelige oplossing maakt bij lakschade.

Offertes aanvragen voor goedkoop auto spuiten

Autospuiter vinden

Bij Fixico kun je via de Fixico app of direct online offertes aanvragen van verschillende autospuiterijen bij jou in de buurt. Door middel van het vergelijken van de offertes, krijg je de best passende en meest voordelige oplossing voor het herstellen of overspuiten van je autolak. Bij Fixico zijn landelijk 400 herstellers aangesloten. Fixico herstellers met een spuitcabine bieden spuitwerk van een gehele auto aan.

Prijsverschillen

Het is mogelijk dat de ene autoschadehersteller meer geld vraagt voor het (over)spuiten van een auto dan de ander, ondanks dat dezelfde lak wordt gebruikt. Waar komt dit verschil in de kosten vandaan? In veel gevallen wordt het verschil in prijzen veroorzaakt door de verschillen in werkwijzen en spuitmethodes van de autospuiterijen. Het is hierdoor raadzaam om meerdere schadeherstellers met elkaar te vergelijken voor zowel het type autolak dat ze gebruiken en de spuitmethode die ze hanteren. Bedenk van te voren goed wat je precies zou willen en bekijk daarna grondig de verschillende mogelijkheden. Wees geen dief van je eigen portemonnee en vergelijk altijd meerdere autospuiters voor je een keuze maakt!