START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Wat kost auto wrappen?


Al 54.349 autobezitters hebben gemakkelijk offertes vergeleken

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over auto wrappen

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Auto wrappen

Misschien heb je wel eens gehoord van auto wrappen of carwrapping. Carwrapping komt tegenwoordig steeds vaker in Nederland voor. Waar vroeger auto’s alleen gespoten konden worden is het nu ook mogelijk om een auto te laten wrappen. Maar wat is dit nou eigenlijk? Wat zijn de voordelen precies? En wat zijn de kosten?

Wat is auto wrappen?

Carwrapping is een trend die de laatste tijd erg in opkomst is. Het wrappen van een auto betekent eigenlijk dat je de auto in een stuk folie wikkelt. Dit folie is een stevige vinyl sticker die over de autolak wordt aangebracht.

De zogenaamde “wrap” geeft de auto niet alleen een ander uiterlijk, maar beschermt de originele autolak ook tegen steenslag, krassen, vogelpoep en andere invloeden van buitenaf. Dit komt door de transparante of matte toplaag van het folie.

Het wrappen van je auto biedt eindeloze mogelijkheden op het gebied van het uiterlijk. Zo kun je er voor kiezen om patronen, logo’s of illustraties aan te brengen. Daarnaast kun je door middel van auto wrappen de gehele kleur vervangen.

Je kunt er ook voor kiezen om enkel een aantal panelen te laten wrappen. Dit alles terwijl de originele autolak behouden blijft.

Het wrappen van een auto brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals:

  • Goedkoper dan auto spuiten
  • Het beschermt de lak tegen verkleuren en andere schade zoals krassen of steenslag
  • Effectief in het aanbrengen van logo’s, tekst, patronen of illustraties
  • Eenvoudig te verwijderen zonder dat de autolak daardoor wordt beschadigd
  • Bijna alles is mogelijk

De geschiedenis van het auto wrappen

Hoewel de techniek al sinds het begin van de jaren negentig bestaat, begint het nu pas populair te worden. De eerste keer dat er echt gebruik gemaakt werd van auto wrappen was bij Duitse taxi’s. Deze waren van origine zwart en moesten van de wet beige van kleur zijn. Carwrapping was hier de perfecte uitkomst voor.

Door het wrappen van de taxi’s kon de originele, zwarte kleur beschermd en behouden worden. Hierdoor konden de taxi’s na gebruik voor een goede prijs worden verkocht.

Het voorbeeld van de Duitse taxi’s zorgde ervoor dat bedrijven carwrapping gingen gebruiken voor marketingdoeleinden. Sindsdien is het gebruik van deze techniek alleen maar gestegen. Zowel onder bedrijven als particulieren.

Hoe werkt carwrapping?

Voordat de auto kan worden gewrapt zijn er een aantal eisen waar voldaan aan moet worden. Deze vereisten hebben vrijwel allemaal betrekking op de hechting van het folie. Een garage kan zelf ook nog bepaalde eisen hebben zoals het gebruik van eigen materiaal. Dit is echter per garage verschillend. De eisen die echter vrijwel elke garage stelt aan de auto zijn:

  1. Er mag geen lakschade aanwezig zijn.
  2. Er mag geen vet of vuil op de auto aanwezig zijn.
  3. De auto moet droog zijn.
  4. De auto en de ruimte waarin de auto staat moet een bepaalde temperatuur hebben.

Als er aan deze eisen voldaan is, kan het folie worden aangebracht. Allereerst worden er, wanneer nodig, een aantal onderdelen (zoals de deurhendel, bumpers of spiegels) gedemonteerd zodat het folie beter kan worden aangebracht. Daarna zal het folie aangebracht worden.

Het daadwerkelijk aanbrengen van de folie gebeurt per onderdeel. De specialist zal een stuk folie afmeten en deze op het onderdeel plaatsen. Door middel van een verfbrander (of föhn) kan het folie uitgerekt en gemodelleerd worden zodat het netjes aan te brengen is wanneer er veel richeltjes, gleufjes of randjes in het onderdeel zitten.

Door met een rakel over het folie te strijken wordt het folie glad en kunnen luchtbelletjes verwijderd worden. De precisie die vereist is om netjes een auto te kunnen wrappen zorgt ervoor dat dit over het algemeen als een zeer specialistisch karwei wordt geacht.

Wat kost auto wrappen?

De kosten van het (laten) wrappen van een auto variëren sterk. Het ligt er namelijk helemaal aan wat jouw wensen precies zijn. Wil je bijvoorbeeld de motorkap laten wrappen in een andere kleur, dan betaal je natuurlijk minder dan wanneer je de hele auto wilt laten wrappen. Daarnaast verschilt het per type wrap zoals het aanbrengen van kleur, logo of patroon wat je gaat betalen.

Wanneer je je hele auto wilt laten wrappen is dit over het algemeen goedkoper dan wanneer je een auto overspuit. Informeer echter altijd bij verschillende specialisten wat het kost om de auto te laten wrappen.

Offertes aanvragen voor het herstellen van autoschade.

Wil jij je auto laten wrappen, maar heb je nog last van kras-, deuk- of andere soorten (lak)schade? Vraag dan nu bij Fixico een offerte aan; geheel gratis en vrijblijvend. Binnen 24 uur ontvang je vier offertes van verschillende schadeherstellers bij jou uit de buurt. Deze schadeherstellers zijn allemaal FOCWA gecertificeerd. Je hebt dus altijd vier jaar garantie op het uitgevoerde herstel.