START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Wat kost autoschade herstel?


Al 54.349 autobezitters hebben gemakkelijk offertes vergeleken

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over autoschade herstel

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Autoschade herstel

Je raakt een paaltje bij het inparkeren of raakt net de stoeprand met je velgen. Iedereen heeft weleens te maken met autoschade. Leuk is het niet, maar je wilt die lelijke schade wel laten herstellen. Hier lees je alles over hersteltechnieken, de kosten, waar je op moet letten wanneer je je auto laat herstellen en hoe je kunt besparen op autoschade herstel.

Oorzaken van autoschade

Autoschade ontstaat voornamelijk door onoplettendheid van automobilisten. Voornamelijk op drukke momenten of wanneer je eigenlijk gewoon met meerdere dingen tegelijk bezig bent. Vaak raak je daardoor net dat paaltje of die stoeprand. De meest voorkomende autoschades zijn dan ook bumperschade, krasschade en deukschade. Gemiddeld overkomt elke automobilist dit eens in de paar jaar.

Autoschade laten herstellen

Besluit je de autoschade te laten herstellen dan is de volgende vraag of je deze het beste kan claimen of uit eigen zak betalen. Is de autoschade door een tegenpartij veroorzaakt dan zal de verzekeraar van de tegenpartij het schadeherstel in z’n geheel uitkeren. Wanneer er geen tegenpartij is óf de schade door eigen schuld is veroorzaakt dan kun je de volgende vuistregel toepassen: niet claimen wanneer het schadebedrag onder de 600 euro ligt. Verlies je je schadevrije jaren dan heb je dat bedrag namelijk binnen enkele jaren weer terugbetaald aan de verzekeraar in de vorm van een premieverhoging. Meer informatie en voorbeelden over of je de autoschade beter wel of niet kan claimen vind je hier.

Wat zijn de hersteltechnieken?

Afhankelijk van de autoschade kiest de schadehersteller de geschikte hersteltechniek. Veel bij Fixico aangesloten herstelbedrijven beschikken over de nieuwste apparatuur, waardoor ze moderne technieken kunnen toepassen. Vaak bespaart dat het autoschadeherstel veel manuren en bijvoorbeeld autolak, waardoor de kosten flink lager kunnen uitvallen.

Wat kost autoschade herstel?

De kosten van het herstel zijn uiteraard geheel afhankelijk van de aard van de schade en herstelwerkzaamheden. Daarnaast variëren prijzen door de autolak, het type en het merk van de auto. Bij Fixico bieden de schadeherstellers op basis van hun werkplaatsbezetting, waardoor de prijzen lager of hoger zijn afhankelijk van de drukte in de werkplaats. Omdat je als gebruiker zelf offertes vergelijkt, is dit voor jou uiteindelijk voordeliger.

Offertes voor schadeherstel aanvragen & vergelijken

Besluit je om de autoschade te laten herstellen? Zorg dan altijd dat je meerdere herstelbedrijven met elkaar vergelijkt. Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat de kosten voor schadeherstel gigantisch uiteen kunnen lopen. De consument raadt automobilisten daarom altijd aan om herstellers te vergelijken en niet zomaar voor de dichtstbijzijnde schadehersteller te kiezen. Ook Fixico merkt dit. Gebruikers zien gemiddeld een verschil in de offertes van 30%. Voor precies dezelfde herstelwerkzaamheden.

Autoschadeherstellers bij Fixico

Fixico heeft een landelijk netwerk van schadeherstelbedrijven. Zowel de grote ketens (AAS, ABS, Stern en ASN) als de zelfstandige bedrijven zijn bij Fixico aangesloten. De herstellers beschikken allemaal over het FOCWA-keurmerk. Wat inhoudt dat u 4 jaar garantie krijgt op de herstelwerkzaamheden én dat het autoschade herstel aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Fixico is onder andere actief in de volgende plaatsen: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Eindhoven, Maastricht, Delft, Breda, Arnhem, Enschede, Den Bosch, Leiden

De merken van schadeherstel

De ruim 400 aangesloten schadeherstellers kunnen vrijwel alle verschillende auto’s herstellen. Populaire merken bij Fixico zijn: Volkswagen, Peugeot, BMW, Audi, Mercedes, Opel, Renault, Citroen, Fiat, Toyota, Kia en Honda