START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Autospuiterij


Ontvang en vergelijk offertes voor het spuiten van je auto!

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over autospuiterij

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Autospuiterij

Je hebt vast wel eens last gehad van vervelende krassen in je autolak of deuken met lakschade als gevolg van een aanrijding met een ander voertuig of object, onstuimige weersomstandigheden of vandalisme.

Veel schadeherstellers beschikken niet alleen over een werkplaats, maar kunnen je auto ook gelijk spuiten in een autospuiterij. Zo kun je de schade aan je auto laten herstellen en de auto gelijk in de spuiterij gedeeltelijk of in zijn geheel laten spuiten. 

Auto spuiten

Het spuiten van de auto in de autospuiterij bestaat uit meer dan alleen het aanbrengen van een nieuwe laklaag. Om de auto perfect te kunnen spuiten zonder kleurverschil en een goede hechting van de lak, dient de schadehersteller eerst een aantal werkzaamheden uit te voeren.

Voorafgaand aan het spuiten worden er vaak een aantal onderdelen gedemonteerd. Het kan voorkomen dat er beschadigingen zoals roest of deukjes in het plaatmateriaal te vinden zijn. In dit geval zal de schadehersteller eerst het plaatmateriaal van het beschadigde onderdeel herstellen.

Wanneer de schade hersteld is, is het tijd om het plaatmateriaal klaar te maken voor het spuiten. De autospuiter zal het plaatmateriaal strak/glad maken door, wanneer nodig, gebruik te maken van plamuur en door het schuren van het plaatmateriaal. Na het prepareren van het plaatmateriaal kan de spuiter de auto afplakken.

Vervolgens zal de grondlak op het plaatwerk van de auto worden aangebracht. De grondlak dient ten eerste als bescherming van het onderliggende plaatwerk. Naast het beschermen van het plaatmateriaal zorgt de grondlak er ook voor dat de kleur laag en blanke laag, de tweede en derde laklaag, beter hechten aan het plaatmateriaal. 

Voor een nog betere hechting van de kleurlaag zal de autospuiter na het aanbrengen van de grondlaag nogmaals schuren. Daarna zal de auto overgespoten worden met de kleurlaag en als laatste de blanke laklaag. De blanke laklaag beschermt de kleurlaag en zorgt ervoor dat deze niet af gaat bladderen.

Het spuiten gebeurt in een zogenaamde spuitcabine. Een spuitcabine zorgt ervoor dat de auto of het onderdeel onder perfecte omstandigheden gespoten kan worden. Aan het gebruik van een spuitcabine zitten verschillende voordelen, zoals:

  1. Er kan gespoten worden zonder dat de spuiter last heeft van stof.
  2. Zorgen voor een goede lichtverdeling. De spuiter kan zo precies zien hoe het spuiten gaat en of er nog sprake is van verschillende kleurverschillen.
  3. Juiste omstandigheden (temperatuur) om te spuiten en de verf te laten hechten aan jouw auto (onderdeel).

Kosten van het spuiten

Het is erg lastig om te bepalen wat het (over)spuiten van een (onderdeel van een) auto kost. Er zijn namelijk veel verschillende factoren die hier invloed op hebben. Wanneer er bijvoorbeeld veel roest of schade aan het plaatmateriaal aanwezig is, zal deze schade eerst hersteld moeten worden voordat er gespoten kan worden. Daarnaast speelt het natuurlijk mee hoe groot het oppervlak is dat de schadehersteller moet spuiten. 

Naast arbeidskosten zijn de materiaalkosten een factor die erg belangrijk is voor de uiteindelijke prijs. Een van die materiaalkosten is de autolak. Je hebt niet alleen te maken met de hoeveelheid autolak welke gebruikt zal worden, maar ook met het type autolak. Zo zit er een groot prijsverschil tussen verschillende typen lak zoals: metallic lak met glanzende of matte finish of uni-lak met zijdeglans over parelglans.

Alternatieve herstelmethoden

In sommige gevallen hoeft er bij lakschade niet een heel onderdeel over gespoten te worden. Bij kleine schade zoals deuken of krassen, kan er geregeld gebruik gemaakt worden van herstelmethoden zoals uitdeuken zonder spuiten of spotrepair. Vraag dus altijd offertes aan bij verschillende schadeherstellers voor een zo goed mogelijke oplossing.

Offertes aanvragen bij een autospuiterij

Al de bovengenoemde factoren kunnen ervoor zorgen dat de uiteindelijke kosten voor het laten spuiten van jouw auto enorm uiteen lopen. Het loont dus altijd om offertes aan te vragen van verschillende schadeherstellers bij jou uit de buurt.

Bij Fixico kun je via de Fixico app of direct online offertes aanvragen van verschillende autospuiterijen bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor het herstellen van je autolak.

Fixico werkt alleen samen met FOCWA erkende schadeherstellers. Zo ben je altijd verzekerd van een goede kwaliteit reparatie met vier jaar garantie. Daarnaast ontvang je een offerte tegen een scherpe prijs en krijg je altijd de beste service.