START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Wat kost motorkap spuiten?


Al 54.349 autobezitters hebben gemakkelijk offertes vergeleken

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over motorkap spuiten

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Motorkap spuiten

deukschade en lakschade aan de motorkap is een veelvoorkomende schade in Nederland, het is daarom ook niet gek als je hier een keer mee te maken krijgt. Schade aan de motorkap kan erg storend zijn en wil je daarom zo snel mogelijk laten herstellen. De hersteltechnieken om deuk of lakschade aan de motorkap te herstellen zijn tegenwoordig van hoog niveau. De kosten om je motorkap te laten spuiten zijn hierdoor relatief laag. Hersteltechnieken zoals. Spotrepair en uitdeuken zonder spuiten zijn ideaal voor het herstellen van kleine schades aan de motorkap. Als de schades aan de motorkap te groot zijn om deze te herstellen doormiddel van spotrepair en uitdeuken zonder spuiten, dan is het noodzakelijk om de motorkap in geheel te laten spuiten. De kosten voor het laten van de spuiten motorkap kan een stuk duurder uitvallen dan hersteltechnieken zoals spotrepair en uitdeuken zonder spuiten. Wij raden daarom aan om niet met een schade aan de motorkap door te rijden omdat dit uiteindelijk kan leiden tot hogere herstelkosten.

 De oorzaken

 Schade aan de motorkap kan op meerdere manieren ontstaan, hageltakkensteenslag en hardnekkige uitwerpselen van vogels zijn verschillende oorzaken van schade aan de motorkap. Dit kan resulteren in deukschade en lakschade aan de auto. Vogelpoep kan erg schadelijk zijn voor de lak van je auto, ze kunnen doffe plekken en lakbeschadigingen veroorzaken. Als je motorkap slachtoffer is geworden van vogel uitwerpselen, is het sterk aan te raden om deze direct te verwijderen om verdere schade aan de lak van je auto te voorkomen. Let op bij het schoonmaken van de motorkap dat je niet over de vogelpoep wrijft dit kan voor krassen zorgen in je lak. Het is moeilijk om deze schades te voorkomen een tip die wij meegeven is om je auto zo vaak mogelijk in een parkeergarage of onder een carport te plaatsen. Zo blijft je auto beschermd tegen onstuimige weersomstandigheden.

Herstelmethoden

Door de jaren heen hebben hersteltechnieken zoals uitdeuken zonder spuiten en spotrepair zich sterk ontwikkelt. Deze herstelmethodes kunnen alleen niet altijd van toepassing zijn op jouw schade. Zo mag de oppervlakte van de schade bij Spotrepair niet groter zijn dan één A4’tje. Terwijl er bij uitdeuken zonder spuiten geen scherpe randen aan deuken of lakschade aan de motorkap mag zitten. Als jouw schade niet aan deze eisen voldoet moet je motorkap in zijn geheel opnieuw gespoten worden.

Als je lakschade hebt en je dit niet laat repareren, dan is de kans dat de schade alleen maar groter wordt aanzienlijk. Lakschade doet namelijk niet alleen af aan het uiterlijk van je auto, maar het beschermt ook je lak. Wanneer je je lakschade niet laat repareren kan de motorkap gaan roesten. Dit zorgt uiteindelijk voor nog meer kosten wanneer je de schade laat herstellen. Tijdens het herstelproces zal de hersteller de volgende stappen doorlopen:

  • Demontage van de motorkap
  • Uitdeuken van de motorkap (wanneer nodig)
  • Opschuren van de motorkap
  • Voorbewerken met een grondlaag
  • Vaststellen van de juiste kleur door middel van een computersysteem
  • Aanmaken van de lak
  • De motorkap spuiten

Het autospuitproces

Als de motorkap van een auto gespoten wordt vaak de de motorkap gedemonteerd, sommige onderdelen moeten verwijderd worden en afgeplakt. Dit wordt gedaan om het spuiten van de motorkap zo snel en goed mogelijk te laten verlopen.

De spuitcabines die gebruikt worden om jouw motorkap te spuiten zijn geheel stofvrij en hebben de perfecte temperatuur om de lak te laten drogen. Tevens zijn de spuitcabines uitgerust met speciale verlichting, zodat de motorkap onder optimale omstandigheden kan worden overgespoten.

Offertes motorkap spuiten

Wil jij je motorkap laten spuiten en ben je benieuwd wat dit kost? Vraag bij Fixico gratis en vrijblijvend via de Fixico app of direct online offertes aan van verschillende FOCWA-herstellers bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor het spuiten van de motorkap van jouw auto!