START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Wat kost spotrepair?


Al 54.349 autobezitters hebben gemakkelijk offertes vergeleken

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over spotrepair

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Spotrepair

Spotrepair, de hersteltechniek voor de kleine autoschades. Deze herstelmethode heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld. Spotrepair is het herstellen van een bepaald onderdeel van de auto, het gaat dan voornamelijk om de bumper, de motorkap en de dorpel. Het schade oppervlak mag niet groter zijn dan een A4’tje, als dit niet zo is komt het beschadigde onderdeel niet in aanmerking voor de hersteltechniek spotrepair. Als het schadeoppervlak wel de afmeting heeft van een A4’tje kan spotrepair gebruikt worden om de schade te herstellen. Het herstelproces van spotrepair bestaat uit verschillende stappen, deze stappen moeten doorlopen worden zodat je auto weer volledig hersteld is.

Het grote voordeel van spotrepair is dat bij het herstel zoveel mogelijk originele lak intact wordt gehouden en er maar een klein stukje van het totale onderdeel behandeld hoeft te worden. Hierdoor is deze herstelmethode een stuk goedkoper dan traditionele schadeherstelmethodes.

Spotrepair: de oplossing bij kleine schades

 Spotrepair is de ideale hersteltechniek om deukjes en lakschade te herstellen. Spotrepair is een goedkope manier om lakschade te repareren, veel schadeherstellers hanteren deze methode. Het grote voordeel van spotrepair is dat er zeer gericht schade kan worden hersteld. De schade zal eerst worden afgeplakt vervolgens wordt deze opgeschuurd, uitgedeukt en uiteindelijk gespoten. Doordat de schade wordt geïsoleerd hoeft niet het hele onderdeel opnieuw hersteld te worden. Het schadeoppervlak mag dan ook niet groter zijn dan een A4’tje, als deze toch groter is kan deze schade niet hersteld worden doormiddel van spotrepair.

Bij gebruik van spotrepair worden er verschillende stappen doorlopen, zoals:

  1. Het uitdeukenvan de schade (indien nodig)
  2. Het schuren van het onderdeel
  3. Het isoleren en spuitenvan het onderdeel
  4. Het laten drogen van de lak door middel van een infraroodlicht.
  5. Polijstenvan de lak

Spotrepair: de voordelen

Betaalbaar herstel

Het herstel van schade doormiddel van spotrepair is in de afgelopen jaren een erg populaire en vaak gehanteerde hersteltechniek geworden. Dit is mede omdat doormiddel van spotrepair je schade goedkoop hersteld kan worden. Dit komt Doordat bij het gebruik van spotrepair zoveel mogelijk originele lak intact wordt gehouden en er maar een klein stukje van het totale onderdeel behandeld hoeft te worden. De plaatselijke behandeling scheelt veel in tijd, materiaal en arbeid. Door de korte duur van het herstel kan de hersteller zijn werkplaatsbezetting optimaliseren. Dit is belangrijk omdat werkplaatsbezetting invloed kan hebben op de uiteindelijke kosten. Al met al is spotrepair dus een stuk goedkoper dan traditionele methoden.

 Millieuvriendelijk

Naast dat spotrepair een goedkope herstelmethode is, is spotrepair ook nog milieuvriendelijker dan de traditionele herstelmethodes. Omdat er maar een deel van de auto gespoten moet worden, hoeft er geen spuitcabine aan te pas te komen. Daarnaast wordt er natuurlijk een stuk minder verf gebruikt, wat een stuk beter is voor het milieu.

 Proces na behandeling spotrepair

Nadat de schade hersteld is door spotrepair, is je auto nog niet rijklaar. De lak van de auto zal eerst gedroogd moeten worden, dit wordt gedaan met behulp van een infrarooddroger. Als de lak droog is wordt deze licht geschuurd en daarna gepolijst.

Hierdoor krijg je een natuurlijk verloop van spotrepair in zijn geheel. Nadat de lak is gedroogd, zal je auto in zijn geheel een zijde glans hebben en onevenheden zijn verdwenen. Als dit proces doorlopen is zal dat de lak van je auto een mooie bolle glans geven en is er geen overgang van de uitspuitzone naar de orginele blanke lak zichtbaar. Na dit proces is de spotrepair klaar en is je schade volledig hersteld.

 Vraag offertes aan!

Het is lastig om vooraf te bepalen wat een herstel door middel van spotrepair gaat kosten. Bij Fixico zijn landelijk meer dan 400 FOCWA erkende herstellers aangesloten. Vraag vrijblijvend offertes aan van schadeherstellers bij jou in de buurt en vergelijk de kosten voor spotrepair. In de regel ontvang je binnen 24 uur meerdere offertes van FOCWA erkende herstellers bij jou in de buurt. Dit betekent dat je altijd vier jaar garantie hebt op het uitgevoerde herstel.