START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Wat kost uitdeuken?


Al 54.349 autobezitters hebben gemakkelijk offertes vergeleken

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over uitdeuken

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Uitdeuken

Een deuk in je auto, je zal niet de enige zijn die het overkomt. Deukschade is een van de meest voorkomende schade in Nederland. De oorzaken van een deuk in de auto zijn vaak hagelstenen, kleine steentjes of paaltjes. De kosten voor het laten herstellen van een deuk in je auto is tegenwoordig een stuk goedkoper dan voorheen. Schadeherstelles beschikken over de nieuwste hersteltechnieken voor het uitdeuken van je deukschade. Spotrepair en uitdeuken zonder spuiten zijn hier voorbeelden van. Door deze hersteltechnieken zijn de kosten van het herstel van deukschade een stuk lager dan vroeger.

 Hersteltechnieken

Zelf uitdeuken

Deukschade is in Nederland een van de meest voorkomende schades. Het is daarom ook niet gek als dit je een keer overkomt. Een probleem is dat veel mensen vaak blijven doorrijden met deukschade zonder uit te zoeken wat het herstel hiervan nou werkelijk kost. Een deel van mensen die last hebben van deukschade proberen dit zelf te herstellen, Wij raden dit echter af omdat vaak wanneer je zelf een deuk probeert te herstellen je een groot risico loopt dat deze deuk groter of dieper wordt. Methodes die dan vaak worden gebruikt zijn bijvoorbeeld het uitdeuken met een föhn, kokend of heet water, een ontstopper of met uitdeukgereedschap zoals een lijmpistool en slagtrekker.

Lakschade bij het uitdeuken

Het uitdeuken met of zonder lakschade wordt altijd door specialisten gedaan bij een schadeherstelbedrijf. Het uitdeuken is een herstelmethode die een specialist vereist om de schade volledig te herstellen. Dit komt doordat het plaatwerk van de auto vol spanningen staan. De specialist weet hoe hij deze spanningen in de deuk kan beïnvloeden en hoe je deze kunt gebruiken om de deuk te verwijderen. Schadeherstellers hebben hier ervaring mee en beschikken tevens over de juiste gereedschappen en apparatuur om de deuk zo te verwijderen dat je er niets meer van ziet.

De kans op lakschade als je zelf probeert de deuk te herstellen is groot, de lak kan namelijk scheuren als deze niet juist wordt uitgedeukt. Dit is nog een reden waarom het niet verstandig is om zelf de deuken te herstellen. Schadeherstellers zorgen ervoor dat de lak van de auto intact blijft. Schade aan de laklaag kan resulteren in roestschade. Het is daarom niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van de auto maar het zorgt er ook voor dat je andere schades voorkomt.

Bobbel deuken

Naast lakschade kun je de deuk ook te ver terugdrukken waardoor er een bobbel ontstaat. Mocht het uitdeuken wel lukken, dan is de deuk vaak alsnog zichtbaar. Om de deuk dan volledig te verwijderen moet er dan vaak alsnog een schadehersteller aan te pas komen. Fixico raadt dus aan om niet zelf uit te deuken, maar het door een gespecialiseerde schadehersteller te laten doen.

Door nieuwe hersteltechnieken is het tegenwoordig voor schadeherstellers een stuk gemakkelijker geworden om een deuk te herstellen. Voor deuken zonder enige lakschade wordt vaak gebruik gemaakt van UZS, oftewel uitdeuken zonder spuiten. Deuken waarbij er sprake is van lakschade en die ontstaan zijn door bijvoorbeeld steenslag of hagel kunnen vaak worden hersteld door middel van Spotrepair. Dit scheelt vaak enorm in de kosten.

Uitdeuken zonder spuiten

 Uitdeuken zonder spuiten is een nieuwe hersteltechniek, deze techniek wordt ook wel uitdeuken zonder lakschade genoemd. Uitdeuken zonder spuiten zorgt ervoor dat het beschadigde onderdeel niet opnieuw gespoten hoeft te worden nadat deze is hersteld. Dit zorgt ervoor dat de kosten van het uitdeuken een stuk lager zijn geworden. Er zijn echter wel een aantal criteria waar je auto aan moet voldoen wil je in aanmerking komen voor deze hersteltechniek. Deze criteria zijn:

  • Er mag geen lakschade aanwezig zijn.
  • De deuk mag geen scherpe randen hebben.

Bij uitdeuken zonder spuiten wordt er gebruik gemaakt van speciaal gereedschap. Allereerst wordt er gekeken waar de deuk precies zit. Daarna wordt de deuk, van binnenuit, uit het plaatmateriaal gemasseerd. Hier gebruikt de schadehersteller vaak een speciaal hefboomsysteem voor. Mocht de deuk te diep zijn waardoor dit niet mogelijk is, dan kan de deuk door middel van speciale lijmtechnieken worden uitgedeukt. Door het aanbrengen van een speciaal soort lijm, kan de deuk langzaam naar buiten worden getrokken.

 De hersteltechniek uitdeuken zonder spuiten heeft ten opzichten van de traditionele hersteltechniek een aantal voordelen. Deze voordelen zorgen ervoor dat de auto sneller, milieuvriendelijker en goedkoper hersteld kan worden. Bij de traditionele herstelmethoden moest het beschadigde onderdeel vaak opnieuw gespoten worden. Tegenwoordig hoeft deze alleen nog maar uitgedeukt worden waardoor het herstelproces vlotter verloopt. Dit heeft een aantal significante voordelen zoals:

  • Snel: Het uitdeuken van een auto zonder dat deze opnieuw gespoten hoeft te worden, zorgt ervoor dat de reparatie een stuk sneller klaar is. Niet alleen het uitdeuken zelf gaat tegenwoordig sneller, maar er hoeft ook niet geschuurd of gespoten te worden. Het komt vaak voor dat, terwijl je wacht, de monteur gelijk je auto uitdeukt, zodat je hem zo snel mogelijk weer mee kunt nemen. Een kleine kanttekening hierbij is natuurlijk wel dat bij een grote hoeveelheid deukjes, de reparatie iets langer duurt.
  • Milieuvriendelijk: Het uitdeuken zonder spuiten is een stuk milieuvriendelijker omdat, zoals de naam al aangeeft, er niet gespoten hoeft te worden. Bij het spuiten van een auto wordt er geregeld gebruik gemaakt van milieuonvriendelijke stoffen die in de verf zitten.
  • Goedkoop: Doordat het uitdeuken zonder spuiten een reparatie is die niet veel tijd of materiaal kost, schelen de kosten behoorlijk tegenover de methode waarbij na het uitdeuken nog geschuurd en gespoten moest worden.

Restylen

 Uitdeuken zonder spuiten wordt ook wel “restylen” genoemd. De techniek is in de jaren 50 al ontwikkeld door de Duitsers, maar werd pas in 1993 grootschalig als “uitdeuken zonder spuiten” in Nederland geïntroduceerd. De Amerikanen hebben het restylen van van schade aan auto’s in de loop van de jaren verder ontwikkeld tot de techniek die het tegenwoordig is.

Deuk met lakschade? Spotrepair!

Spotrepair is de ideale hersteltechniek om deukjes en lakschade te herstellen. Spotrepair is een goedkope manier om lakschade te repareren, veel schadeherstellers hanteren deze methode. Het grote voordeel van spotrepair is dat er zeer gericht schade kan worden hersteld. De schade zal eerst worden afgeplakt vervolgens wordt deze opgeschuurd, uitgedeukt en uiteindelijk gespoten. Doordat de schade wordt geisoleerd hoeft niet het hele onderdeel opnieuw hersteld te worden. Het schadeoppervlak mag dan ook niet groter zijn dan een A4’tje, als deze toch groter is kan deze schade niet hersteld worden doormiddel van spotrepair.

Offertes aanvragen voor het uitdeuken met of zonder lakschade?

De kosten voor het uitdeuken zonder of mét spuiten zijn afhankelijk van de hoeveelheid deukjes die in het plaatwerk van de auto zitten. Bij Fixico kun je via de Fixico app of direct online offertes aanvragen van verschillende herstelbedrijven bij jou in de buurt. Binnen 24 uur ontvang je maximaal vier offertes van verschillende schadeherstellers bij jou uit de buurt. Zo weet je snel wat het repareren van jouw deukschade kost. Fixico werkt samen met 400 FOCWA erkende schadeherstellers. Dit betekent dat je altijd vier jaar garantie hebt op je reparatie.