START HIER: Gratis & vrijblijvend
NL
START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Velgen laten spuiten?


Ontvang en vergelijk offertes voor velg spuiten

650+ schadeherstellers

Vergelijken in de buurt

Alles over velgen spuiten

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

29 March 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

29 March 2017

10 PERFECT!

Overzichtelijk, snelle reactie, goede prijs.

29 March 2017

10 PERFECT!

prima dat op deze wijze aanbod voor diensten voor je wordt opgezocht goed dat je gebeld wordt / herinnering over de offerte prima dat je een week de tijd heb om over de offerte na te denken;

Velgen spuiten

Heb je last van bekraste velgen? Of wil je gewoon een andere kleur velg? Laat dan je velgen spuiten! Is de lak van je velg beschadigd met krassen? Dan hoeft de velg niet altijd helemaal overgespoten te worden. Door middel van spotrepair is het dan vaak voldoende om een deel van de velg over te spuiten. Dit kan enorm in de kosten schelen.

Hoe werkt het?

Bij het spuiten van de velg zal de laklaag eerst geschuurd of gestraald worden. Dit is afhankelijk van de staat van de velg en de lak van de velg. Wanneer er bijvoorbeeld verwering optreedt is het niet voldoende om de velg te schuren. In dit geval zal de velg, voorafgaand aan het spuiten, eerst gestraald moeten worden. Bij het stralen van de velg wordt de verf van de velg verwijderd. Hierdoor kan de nieuwe laklaag na het spuiten goed hechten.

Mocht er sprake zijn van kleine schade zoals krassen, dan kan er gebruik gemaakt worden van spotrepair. Hierdoor hoeft er maar een klein deel van de velg hersteld te worden. Daarnaast betekent dit heel regelmatig dat maar een deel van de velg gespoten hoeft te worden. Dit kan een hoop schelen in de uiteindelijke kosten.

Poedercoaten, het alternatief van velgen spuiten

Tegenwoordig worden velgen niet altijd meer gespoten. In plaats van een velg te laten spuiten kun je er voor kiezen om deze te laten poedercoaten. Deze manier wordt steeds populairder. Bij het poedercoaten wordt een onderdeel positief geladen met elektriciteit. Op dit onderdeel worden negatief geladen poederdeeltjes verstoven die zich aan het onderdeel hechten. Hierna zal de velg worden verwarmd waardoor de poeder smelt en bij het afkoelen glashard wordt. Poeder coating beschermt de velg beter dan dat verf dat doet. Dit is het grootste voordeel aan poedercoating.

Velgen spuiten of velgen poeder coaten?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen het spuiten en poedercoaten van velgen. Bij het spuiten van velgen heb je meer kleurkeuze. Daarnaast oogt een gespoten velg vaak net iets gladder dan een velg die gepoedercoat is. Bij kleine schades kan er bij een gespoten velg gebruik gemaakt worden van spotrepair. Bij schade aan een gepoedercoatte velg, zal deze altijd helemaal hersteld moeten worden. Daarentegen is poedercoaten goedkoper dan spuiten.

Offertes aanvragen voor het spuiten van jouw velgen?

Ben je benieuwd naar de kosten voor het laten spuiten van jouw velgen? Vraag dan via Fixico gratis en vrijblijvend offertes aan van schadeherstellers bij jou uit de buurt. Binnen 24 uur ontvang je maximaal vier offertes van verschillende schadeherstellers bij jou uit de buurt.

Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor het laten spuiten van jouw velgen. Daarnaast werkt Fixico alleen samen met FOCWA gecertificeerde schadeherstellers. Dit houdt in dat je naast een goede service en prijs, altijd vier jaar garantie hebt op het uitgevoerde herstel.