START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Blikschade laten repareren?


Ontvang offertes voor het laten herstellen van blikschade.

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over blikschade

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Blikschade

Blikschade is een veel voorkomende schade in Nederland, het is dan ook niet gek als je hier mee te maken krijgt. Blikschade kan op meerdere manieren veroorzaakt worden.

Een paaltje raken tijdens het parkeren, of per ongeluk het portier openslaan tegen een andere auto dit zijn allemaal manieren waarop blikschade kan ontstaan. Er wordt vaak gedacht dat de kosten voor het herstellen van blikschade vrij hoog zijn. Hierdoor blijven mensen met de schade doorrijden en laten ze deze niet repareren. Dit is echter af te raden omdat dit voor schade zoals corrosie aan het plaatmateriaal kan zorgen.

Het herstel van blikschade hoeft niet duur te zijn. Nieuwe herstelmethodes zoals uitdeuken zonder spuiten en spotrepair hebben zich afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat het herstel snel verloopt en dat de kosten relatief laag zijn.

Oorzaken

Bij blikschade hebben we het voornamelijk over deuken en krassen die je bent opgelopen. Deze schade kan op talloze manieren opgelopen worden. Veel incidenten gebeuren bij het inparkeren of als de auto geparkeerd staat. In dit soort situaties kan je vervelende deuken maar ook lakschade oplopen. Andere veelvoorkomende oorzaken van blikschade zijn steenslag of hagel.

Herstelmethoden

Vandaag de dag hebben schadeherstellers veel verschillende moderne methodes om blikschade te repareren. Twee veelgebruikte herstelmethodes zijn uitdeuken zonder spuiten en spotrepair.

Uitdeuken zonder spuiten

Deze herstelmethode, ook wel bekend als uitdeuken zonder lakschade. Deze herstelmethode is erg geschikt voor het herstellen van schade als gevolg van bovengenoemde oorzaken. Het stelt de schadehersteller in staat om snel en effectief deukjes uit het plaatmateriaal te halen. Voordat deze geavanceerde hersteltechnieken er waren was dit proces veel ingewikkelder. De techniek was inefficiënt en het uitdeuken leverde vaak lakschade op. Daardoor moest er naast het uitdeuken meestal ook nog gespoten worden. Doordat spuiten niet meer noodzakelijk is, kan er veel op de kosten worden bespaard. Een andere leuke bijkomstigheid is dat het een stuk milieuvriendelijker is doordat de auto niet gespoten hoeft te worden. Een vereiste voor het gebruik van deze herstelmethode is wel dat er geen lakschade aanwezig mag zijn. Wanneer dit wel zo is, dan is er gelukkig nog een andere nieuwe herstelmethode, namelijk: spotrepair.

 Spotrepair

Beschadigingen zoals krassen aan de lak, kan met behulp van spotrepair plaatselijk hersteld worden. Waar vroeger in geval van lakschade het hele onderdeel overgespoten moest worden, is dit nu niet meer nodig. Spotrepair stelt de schadehersteller in staat om alleen de schade over te spuiten. Bij schade hoeft dus niet meer het hele onderdeel overgespoten te worden. Dit scheelt enorm in tijd, materiaalkosten en milieukosten. Hierdoor liggen de kosten een stuk lager dan bij traditionele herstelmethoden. Een kanttekening die hierbij gemaakt moet worden is dat het schade oppervlak niet groter mag zijn dan die van een A4 (papier).

Alternatieve herstelmethodes

Mocht het toepassen van uitdeuken zonder spuiten of spotrepair niet mogelijk zijn, dan zal er gebruik gemaakt worden van meer traditionele methoden. Het nadeel aan deze herstelmethoden is dat er vaak veel meer werk verricht moet worden en er meer materiaalkosten aan gekoppeld zijn.

Offertes blikschade aanvragen

Ben je benieuwd wat het repareren van jouw blikschade kost? Vraag dan bij Fixico geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van schadeherstellers bij jou uit de buurt. Binnen 24 uur ontvang je een offerte van maximaal vier schadeherstellers bij jou uit de buurt.

Fixico werkt alleen samen met FOCWA erkende schadeherstellers. Je hebt dus altijd vier jaar garantie op de uitgevoerde reparatie. Daarnaast wordt je schade natuurlijk tegen een scherpe prijs hersteld!