START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Wat kost het herstellen van je bumper?


Vergelijk gemakkelijk offertes van herstelbedrijven

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over bumperschade

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Bumperschade

Je bent zeker niet de enige die met bumperschade te maken krijgt! Bumperschade is namelijk de meest voorkomende vorm van autoschade in Nederland. Wanneer je een paaltje of stoeprand raakt, kunnen er daarom al snel deukjes of scheurtjes ontstaan. Hier komt naast krassen, deuken of scheuren ook geregeld lakschade bij kijken.

De gevolgen van bumperschade

Bij bumperschade kunnen er ook andere delen van de auto beschadigd raken. Denk hierbij aan het voorscherm, de mistlamphouders of de parkeersensoren. Wanneer je bumperschade hebt opgelopen is het raadzaam om dit kwalitatief en snel te laten repareren. Indien je hier mee door rijdt, kan de bumper namelijk doorscheuren of los komen te zitten door trillingen of windstoten. Dit kan hinder veroorzaken voor jou en andere weggebruikers. Daarnaast kunnen de kosten voor de reparatie van de autoschade hoog oplopen.

Een bumper reparatie is tegenwoordig vaak uit te voeren zonder dat het gehele onderdeel vervangen hoeft te worden. Schadeherstellers zijn tegenwoordig namelijk dankzij nieuwe schadeherstel methoden zoals Smart Repair en Spotrepair in staat om tegen een scherpe prijs bumper reparaties uit voeren. Dit geldt voor zowel deuken, scheuren én krassen.

Naast nieuwe herstelmethodes worden bumpers tegenwoordig vaak van polyester of plastic gemaakt. Hierdoor valt een bumper tegenwoordig vaak tegen niet al te hoge kosten te repareren!

Ingedeukte bumpers herstellen

Sommige mensen proberen ingedeukte bumpers zelf te herstellen met gebruik van een föhn, heet water of uitdeukgereedschap. Kijk hier echter mee uit, de kans bestaat dat je de lak beschadigd of de deuk te ver uit deukt. Hierdoor zal je uiteindelijk alsnog langs de schadehersteller moeten om de schade te laten herstellen.

Tegenwoordig kan uitdeuken vaak tegen een scherpe prijs worden aangeboden door schadeherstellers. Dit komt door nieuwe technieken zoals uitdeuken zonder spuiten. Hierbij wordt er, zoals de naam al gezegd, uitgedeukt zonder dat het onderdeel gespoten hoeft te worden. Deze techniek is echter alleen mogelijk wanneer er geen sprake is van lakschade.

Wanneer je een deuk in je bumper hebt en je laat deze repareren, wordt deze eerst gedemonteerd. Na het demonteren zal de binnenkant van de bumper verhit worden. Door het onderdeel te verhitten is het makkelijker om de deuk terug te drukken naar de originele staat. Hierbij wordt de lak vrijwel nooit beschadigd en hoeft de bumper dus niet te worden overgespoten. Dit scheelt enorm in de uiteindelijke kosten.

Naast een beschadiging aan de lak kan het voorkomen dat de bumper na het uitdeuken niet helemaal glad is. De schadehersteller zal dan proberen om deze oneffenheden glad te strijken en het onderdeel daarna (gedeeltelijk) te herspuiten. Na het uitdeuken kunnen andere soorten bumperschade zoals scheuren of krassen behandeld worden.

Gescheurde bumpers herstellen

Gescheurde bumpers waren eerder vaak niet te repareren en moesten dan veelal gelijk vervangen worden. Tegenwoordig is het andersom; de schadehersteller hoeft het onderdeel niet gelijk te vervangen, maar kan het ook repareren. Dit scheelt een hoop in de kosten. Voordat de schadehersteller de scheuren in de bumper repareert, zal hij de voor of achterbumper (waar nodig) eerst uitdeuken. Na het uitdeuken van de bumper kan de schadehersteller beginnen aan het repareren van de scheuren in de bumper. Het oppervlak om de scheur heen zal daarna worden voorbewerkt.

De volgende stap in het herstelproces is het uitfrezen van de scheur. Hierdoor wordt het hechtoppervlak van het reparatiemateriaal groter en kan de schade dus beter gerepareerd worden. Daarna wordt de scheur, afhankelijk van het materiaal van de bumper, gelast met plastic of polyester. Het is van belang dat dit lasmateriaal van hetzelfde materiaal is als het materiaal waar de bumper uit bestaat. Als dit niet het geval is, bestaat er namelijk een grote kans dat de bumper opnieuw scheurt en dat de bumperschade opnieuw terug komt. Na het lassen wordt het onderdeel opnieuw geschuurd en gespoten.

Bekraste bumpers herstellen

Krassen op je bumper is een type bumperschade die in veel gevallen op te lossen is. Wanneer er enkel krassen op het onderdeel zelf aanwezig zijn, hoeft deze vaak niet gedemonteerd te worden. De krassen op de lak kunnen vaak gerepareerd worden door middel van nieuwe herstelmethoden zoals Smart repair of Spotrepair. Hierdoor hoeft er maar een klein stukje van het beschadigde onderdeel te worden hersteld. Dit scheelt uiteindelijk veel in de kosten voor het herstellen van de bumper.

Bumper vervangen

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer de bumper vervangen moet worden. De kosten van het vervangen van een bumper liggen immers vaak hoger dan een reparatie. Toch wordt het aangeraden om deze altijd te laten vervangen wanneer dit nodig is. De bumper is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van de auto, maar het heeft ook een beschermende functie. Zo vangt de bumper bij een aanrijding een deel van de kracht op waardoor de motor van je auto beschermt wordt. Wat echter nog veel belangrijker is, is dat de bumper niet alleen de auto beschermt, maar ook andere verkeersdeelnemers, jou en je medepassagiers.

Daarnaast heb je zelf vaak ook invloed op de uiteindelijke prijs van het vervangen van de bumper. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een tweedehands bumper of een niet origineel onderdeel. Door gebruik te maken van dit soort onderdelen kunnen de kosten enorm gedrukt worden. Doordat alle schadeherstellers, waar Fixico samen mee werkt, zijn aangesloten bij de FOCWA ben je verzekerd van een goede kwaliteit reparatie en onderdelen. Daarnaast heb je altijd vier jaar garantie op je reparaties.

Offerte aanvragen voor bumper reparatie?

De kosten van het repareren van jouw bumper zijn afhankelijk van de hoeveelheid én de grootte van de deukjes, krasjes of scheurtjes. Wil jij wat kost om het deukje, scheurtje of krasje in je bumper te laten herstellen? Of misschien wel je gehele bumper te laten vervangen?

Vraag dan bij Fixico gratis en vrijblijvend verschillende offertes aan! Binnen 24 uur ontvang je maximaal 4 offertes van verschillende herstelbedrijven. Wij werken samen met meer dan 400 FOCWA erkende schadeherstellers. Hierdoor heb je altijd vier jaar garantie op jouw reparatie. Naast deze garantie krijg je de beste kwaliteit reparatie met de beste service tegen een scherpe prijs.