START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Hagelschade


Vraag offertes aan voor het herstellen van jouw hagelschade!

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over hagelschade

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Hagelschade

Het is tijdens een hagelbui vaak onvermijdelijk, hagelschade aan je auto. Hagelstenen kunnen flinke deuken en krassen in de lak van uw auto veroorzaken.  Door middel van uitdeuken zonder spuiten is het herstellen van de hagelschade een stuk sneller geregeld. Hierdoor zijn de kosten van herstel een stuk lager. Waar in het verleden deze hagelschade werd hersteld door een tijdrovend proces, kunnen schadeherstellers dit tegenwoordig herstellen door efficiëntere schadeherstel methodes.

Hagel: de eigenschappen

De eigenschappen van hagelstenen hebben invloed op de hoeveelheid schade dat wordt toegebracht aan de auto. Zo is deze onder andere afhankelijk van de grootte en de vorm van de hagel. Grotere hagelstenen veroorzaken meer hagelschade. Dit komt niet alleen doordat de omvang groter is, maar ook doordat deze met een hogere snelheid naar beneden vallen. De hagelbuien die de meeste schade veroorzaken komen voornamelijk voor in de maanden juni tot en met september.

Herstelmethode: Spotrepair

Spotrepair en het uitdeuken zonder lakschade hebben zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld. Het herstellen van kleine schades is door deze efficiënte herstelmethoden steeds goedkoper en sneller geworden. Deze nieuwe ontwikkelingen zijn uitermate geschikt voor het herstel van kleine autoschades aan een bepaald onderdeel van de auto zoals de wielkast, bumper, autodeur of motorkap. Spotrepair is specifiek bedoeld voor het plaatselijk herstellen van kleine schade aan de lak. Hagel veroorzaakt veel kleine schade en kan dus perfect hersteld worden door middel van spotrepair.

Het innovatieve aan deze herstelmethode is dat het betreffende plaatdeel niet in zijn geheel hoeft te worden overgespoten, waardoor een spuitcabine niet per se noodzakelijk is. Dit zorgt ervoor dat de kosten van het spotrepair relatief laag zijn.

Herstelmethode: uitdeuken zonder spuiten

Om kleine schade door hagel (zoals putjes en deukjes) te herstellen wordt er gebruikt gemaakt van de schadehersteltechniek “uitdeuken zonder spuiten”. Met deze moderne methode kan hagelschade snel en eenvoudig worden hersteld zonder dat de auto opnieuw gespoten hoeft te worden. De originele lak wordt behouden, waardoor er geen kleurverschil of spuitnevel kan ontstaan. Dit scheelt een hoop tijd en kosten. Daarnaast is de reparatie een stuk milieuvriendelijker dan conventionele methoden.

Hagelschade en de verzekering

Het is onmogelijk om de natuur aan te spreken voor de hagelstenen die schade hebben veroorzaakt aan jouw auto. Je kunt in dit geval dus slechts een beroep doen op jouw eigen autoverzekering. Om hagelschade te kunnen claimen bij de verzekering, dien je beperkt casco (WA plus verzekering) of volledig casco (all- risk verzekering) verzekerd te zijn. Indien je alleen WA-verzekerd bent, wordt schade door natuur niet gedekt.

Regelmatig vraagt men zich af of hagelschade niet geclaimd kan worden op een instantie of een bepaald fonds, bijvoorbeeld het Waarborgfonds Motoverkeer. Helaas behoort dit niet tot de mogelijkheden, omdat het Waarborgfonds alleen schade vergoedt die is ontstaan aan voertuigen door andere voertuigen.

Hagelschade in het buitenland

Het komt vaak voor dat men gedurende de vakantieperiode in het buitenland schade aan hun auto oplopen door hagelstenen (met name in Italië en Oostenrijk!). Om de afhandeling van de schade makkelijker te maken is het verstandig om een verklaring op te laten maken door bijvoorbeeld de camping – of hotelhouder dat er inderdaad sprake is geweest van hagel tijdens jouw vakantie en dat hierdoor schade aan jouw auto is ontstaan. Dit maakt het indienen van de schade bij terugkomst in Nederland een stuk eenvoudiger.

Offertes autoschade

Heb jij autoschade door hagel opgelopen, en ben je benieuwd wat het kost om dit te laten herstellen? Met Fixico is je schadeherstel gemakkelijk & snel geregeld. Vraag bij Fixico gratis en vrijblijvend offertes van verschillende schadeherstellers bij jou uit de buurt. Ontvang binnen 24 uur maximaal vier offertes van FOCWA gecertificeerde schadeherstellers. Bij Fixico heb je altijd vier jaar garantie op het herstel.