START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Interieurschade: Wat kost dat?


Vergelijk gratis de beste herstelbedrijven bij jou in de buurt

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over interieurschade

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Interieurschade

Naast alle mogelijk schade aan de carrosserie, lak en accessoires van de auto, kan er natuurlijk ook aan de binnenkant van de auto schade ontstaan. Een vlek in de bekleding door het morsen van koffie, een brandgat in het dashboard door een sigaret of een scheur in de bekleding door scherpe voorwerpen: het zijn allemaal vormen van mogelijke interieurschade.

Herstel van interieurschade

Schade aan het interieur kan erg storend zijn. De meeste mensen weten niet dat je voor schade aan de binnenzijde vaak ook gewoon bij een schadeherstelbedrijf terecht kunt.

Naast een auto die mooi glimt van de buitenkant is het natuurlijk ook erg prettig om een auto te hebben die er van binnen piekfijn uitziet. Het grootste deel van de tijd spendeer je immers niet buiten, maar binnen in je auto. Daarnaast zorgt een nette uitstraling, van de binnen- en buitenkant, er voor dat de auto zijn waarde behoudt.

Interieurschade

Schade aan het interieur van je auto is minstens zo vervelend als schade aan de buitenkant van de auto. Je kunt verschillende soorten interieurschade oplopen, zo kun je schaden oplopen aan de bekleding of het dashboard. Al deze schades vallen onder de noemer interieurschade. Deze schades kun je gemakkelijk laten herstellen bij een autoschadeherstelbedrijf. Schade aan het interieur van de auto heeft invloed op de waarde van je auto. een nette uitstraling, van de binnen- en buitenkant, er voor dat de auto zijn waarde behoudt.

Herstel van interieurschade

Het herstellen van schade aan het interieur van je auto kan op verschillende manieren. De Herstelmethode die gehanteerd wordt is afhankelijk van de soort schade die je aan het interieur van je auto hebt opgelopen. Je kan voor interieurschade gewoon bij een schadehersteller terecht. Naast een auto die mooi glimt van de buitenkant is het natuurlijk ook erg prettig om een auto te hebben die er van binnen piekfijn uitziet. Het grootste deel van de tijd spendeer je immers niet buiten, maar binnen in je auto. Daarnaast zorgt een nette uitstraling, van de binnen- en buitenkant, er voor dat de auto zijn waarde behoudt

Veel voorkomende soorten interieurschade

Bekleding

Misschien wel de meest voorkomende schade is schade aan de bekleding. Een scheur in de hemelbekleding (plafond) door een scherp object, een vlek in de bekleding van de stoel door koffie, een gaatje door een brandende sigaret of simpelweg slijtage zijn veelvoorkomende oorzaken die herstellers vaak terug zien en vaak goed te herstellen zijn.

Dashboard

Schade aan het dashboard is een andere veelvoorkomende schade. Vaak is een dashboard verkleurd door de zon, maar het komt ook voor dat er deuken, krassen of scheuren in het houten of kunststof dashboard zitten. Deze schade kan vaak hersteld worden zonder dat het hele dashboard vervangen hoeft te worden.

Stuurwiel en de versnellingspook

Slijtage aan het stuurwiel of de versnellingspook is een schade die al jaren veelvoudig voorkomt. Het vuil, zweet en vet dat aan de handen zit in combinatie met het intensieve gebruik zorgt op den duur vaak voor kale plekken op het onderdeel; zelfs bij de nieuwste modellen auto’s.

Smart repair

De meeste interieurschade is tegenwoordig vaak eenvoudig op te lossen door Smart Repair. Smart repair is een verzamelnaam voor verschillende herstelmethoden waarbij schade eenvoudig hersteld kan worden. Schade aan de bekleding, het dashboard, de deurpanelen of het stuurwiel kunnen door middel  van deze herstelmethode eenvoudig worden gerepareerd. Zelfs leren of houten onderdelen kunnen tegenwoordig op deze wijze hersteld worden. Deze herstelmethodes zorgen er, net als spotrepair, voor dat een schadehersteller zeer plaatselijk de schade kan herstellen zonder dat een onderdeel vervangen hoeft te worden.

Mocht de schade te groot zijn waardoor de schadehersteller geen gebruik kan maken van smart repair, dan zal hij het onderdeel (zoals de bekleding of het dashboard) moeten vervangen. Veel schadeherstellers beschikken over de mogelijkheid om originele, maar ook tweedehandse onderdelen te bestellen die perfect aansluiten op het huidige interieur van uw auto.

 Offertes interieurschade

Vraag bij Fixico gratis en vrijblijvend offertes aan voor het laten herstellen van jouw interieurschade. Binnen 24 uur ontvang je van verschillende schadeherstellers bij jou uit de buurt maximaal vier offertes.

Door de verschillende offertes te vergelijken krijg je de best passende oplossing voor het laten herstellen van jouw interieurschade.

Fixico werkt alleen samen met Focwa gecertificeerde schadeherstellers. Dit betekent dat je naast de beste service en een scherpe prijs, altijd vier jaar garantie hebt op uitgevoerd herstel.