START HIER: Gratis & vrijblijvend
NL
START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Krasschade herstellen?


Ontvang en vergelijk offertes voor krasschade herstel!

650+ schadeherstellers

Vergelijken in de buurt

Alles over krasschade

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

29 March 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

29 March 2017

10 PERFECT!

Overzichtelijk, snelle reactie, goede prijs.

29 March 2017

10 PERFECT!

prima dat op deze wijze aanbod voor diensten voor je wordt opgezocht goed dat je gebeld wordt / herinnering over de offerte prima dat je een week de tijd heb om over de offerte na te denken;

Krasschade

Krassen op de auto is voor veel automobilisten een ergernis! Krasschade tast het uiterlijk van de auto aan en beïnvloed bovendien de waarde van de auto. Krassen op het portier of rondom de tankdop zijn veel voorkomende gevallen van krasschade. Niet getreurd! Er bestaan vaak simpele en snelle oplossingen om van deze ellendige krassen af te komen.

Oorzaken van krasschade

Een kind die net iets te dicht met zijn fiets langs jouw auto gaat waardoor er een flinke kras op de zijkant ontstaat of wellicht trakteren ze je met een mooie kleurplaat aan krassen op de lak, als verassing! Ook het wassen van de auto met een spons vol zand of het drogen van de auto met oude t- shirts kan ervoor zorgen dat er kras- of lakschade aan de auto ontstaat. Kinderen doen het vaak niet met opzet maar de kosten voor de schade aan de auto kunnen wel flink oplopen.

Bij autoschade veroorzaakt door kinderen is het vaak onduidelijk wat er door de verzekering wordt vergoedt. Wanneer je eigen kind schade aan jouw auto heeft veroorzaakt wordt deze schade niet gedekt met een WA of beperkt casco verzekering. De kosten die deze schade met zich meebrengt zal je dan zelf moeten vergoeden. Bij een verzekering met volledig casco dekking ben je hier wel voor verzekerd maar zal het eigen risico wel door jou zelf moeten worden betaald. De no claim korting zal komen te vervallen waardoor de premie uiteindelijk omhoog zal gaan. In sommige gevallen is het daarom goedkoper om de kosten zelf te vergoeden.

Als jouw kind iemand anders zijn auto heeft beschadigd dan zal de verzekeraar deze kosten niet vergoeden. Gelukkig kun je in dat geval een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering (als je die hebt afgesloten uiteraard!) Bij kinderen onder de 14 jaar zijn de ouders altijd aansprakelijk, zij vallen daarom onder de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders.

Krassen en roest

Een groot deel van de onderdelen van de auto bestaan uit roestbestendige materialen en beschermende afwerklagen. Toch zitten daaronder delen die wel gevoelig zijn voor de vorming van roest. Dit kan al gebeuren nadat je kleine krasjes of deuken hebt opgelopen. Als roestplekken onbehandeld blijven dan kunnen deze zich razendsnel uitbreiden en uitmonden in aanzienlijk grotere schade aan de auto. Zorg er daarom voor dat je de krasschade tijdig laat herstellen om erger te voorkomen. Mocht roestvorming op de auto al begonnen zijn, dan kunnen schadeherstellers dit gelukkig in de meeste gevallen toch nog (eenvoudig) repareren. Enkel overschilderen van de roest zal het probleem niet oplossen, de roest zal cosmetisch weggeschuurd moeten worden. Maar, verschillende moderne technieken zorgen ervoor dat het herstel vaak wel snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd. Maar, voorkom deze extra kosten! Wees er snel bij met krasschade!

De oplossing: polijsten en Spotrepair

Een van de oplossingen die in veel gevallen toegepast kan worden, is het polijsten van de kras. De laklaag van jouw auto bestaat namelijk uit drie verschillende lagen; de blanke lak, de grondlak en de kleurlak. Wanneer alleen de bovenste laag beschadigd is, kan deze vaak eenvoudig en goedkoop gepolijst worden. Spotrepair is een andere mogelijkheid waarop de kras kan worden weggewerkt. Met Spotrepair worden de krassen in een mum van tijd gerepareerd door een plaatselijke cosmetische bewerking. Ook dit is een vrij snelle en goedkope oplossing voor het lak-probleem. Daarnaast is het een optie om het beschadigde deel van de auto opnieuw (lokaal) te laten spuiten.

Offertes krasschade

Bij Fixico kun je via de Fixico app of direct online offertes aanvragen van verschillende FOCWA-herstellers bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor het herstellen van de krasschade aan jouw auto!