START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Ruitschade laten repareren?


Ontvang offertes voor het laten herstellen van ruitschade.

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over ruitschade: repareren of vervangen?

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Ruitschade: repareren of vervangen?

Ruitschade zoals barsten of sterretjes komen veel voor. Steenslag heeft een groot aandeel in het veroorzaken van deze schade. Opspattende steentjes van weggebruikers die voor je rijden is de meest voorkomende oorzaak van ruitschade zoals sterretjes. Daarnaast kan een sterretje zich al snel uitbreiden naar een barst. Ruitschade is niet alleen heel vervelend, het brengt ook een risico met zich mee. Zo belemmert ruitschade het zicht en beïnvloed het de stevigheid van de constructie van de auto.

Ruitschade: sterretjes

Sterretjes in de ruit  de meest voorkomende ruitschade die er is. Steenslag van weggebruikers die voor je rijden heeft een groot aandeel in het veroorzaken van dit type schade. Sterretjes zijn over het algemeen echter gemakkelijk te herstellen. Om deze schade te herstellen wordt er vaak hars in het sterretje geïnjecteerd. Hierdoor zie je na het herstel vrijwel niets meer van het sterretje terug.

Ruitschade: barsten en scheuren

Er wordt vaak gezegd dat sterretjes snel uitgroeien tot een barst of scheur in de ruit. In de praktijk blijkt echter dat dit minder vaak voorkomt dan gedacht. Het is echter wel verstandig om een sterretje te laten herstellen. Dat de praktijk uitwijst dat de kans dat een ster uitgroeit tot een barst of scheur lager is dan gedacht, wil niet zeggen dat dit niet kan gebeuren. Mocht de ruitschade wel uitgroeien tot een barst of scheur, dan moet de ruit vaak in zijn geheel vervangen worden. Het is dus raadzaam om een ster toch te laten herstellen om erger te voorkomen.

Mocht er een barst in de ruit zitten dan is het, net als bij sterretjes, om deze te laten herstellen. Net als bij sterretjes wordt er bij het herstel van barsten gebruik gemaakt van een bepaald soort hars.

Het herstel van ruitschade

Ruitschade kan vrijwel alleen hersteld worden wanneer de schade de voorruit betreft. De zijruiten en de achterruit zijn vrijwel nooit te herstellen omdat deze bij schade al snel versplinteren.

Bij herstel van de schade zal het vocht op een zorgvuldige manier onder hoge druk worden verwijderd. Nadat dit gebeurd is, zal er een kunsthars in de ster of barst worden aangebracht. Wanneer de schade is opgevuld zal deze worden uitgehard met een speciaal UV licht. Hierdoor krijgt de ruit zijn stevigheid terug. Na het uitharden van de hars zal de hersteller de plek bewerken met een speciale polish, waardoor er niets meer van de ruitschade te zien is.

Ruitschade en de verzekering

Ruitschade wordt meestal gedekt wanneer je beperkt of volledig casco verzekerd bent. Daarnaast heeft het claimen van deze schade geen effect op de no-claim korting. Wanneer je een verzekering hebt met eigen risico en de ruit moet worden vervangen dan hoef je het eigen risico vaak niet zelf te betalen. Dit verschilt echter per verzekering. Neem dus altijd contact op met je eigen verzekering voor de precieze voorwaarden. Mocht je alleen een WA-verzekering hebben, dan zul je de ruitschade zelf moeten betalen.

Offertes voor ruitschade aanvragen

Wil je weten wat het kost om ruitschade te laten herstellen? Vraag dan via Fixico gratis en vrijblijvend offertes aan van FOCWA herstellers bij jou uit de buurt. Binnen 24 uur ontvang je maximaal vier offertes van schadeherstellers bij jou uit de buurt. Wanneer je jouw schade laat herstellen via Fixico heb je altijd vier jaar garantie op het herstel.