START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Stoeprandschade herstellen?


Ontvang en vergelijk offertes voor het herstellen van jouw schade!

650+ schadeherstellers vergelijken in de buurt

Alles over stoeprandschade

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

18 September 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

18 September 2017

10 PERFECT!

Goede communicatie over de afspraak, direct nuttige telefonische hulp toen ik iets verkeerd had gedaan met het aanvragen van de offerte.

17 September 2017

10 PERFECT!

Alles OK

Stoeprandschade

Stoeprandschade, de naam zegt het al, je hebt schade opgelopen omdat je met je auto een stoeprand hebt geraakt. Dit is een veel voorkomende soort schade. De meeste schadegevallen bij stoeprandschade worden opgelopen aan de velgen van de auto. Dit gebeurt voornamelijk bij het inparkeren van de auto. Het kan zomaar gebeuren dat je per ongeluk een stuk stoeprand hebt geraakt met de velgen van je auto. De schade die je het meest ziet bij velgschade zijn de krassen aan de randen van de velgen. Gelukkig kunnen schadeherstellers deze schade vaak zo herstellen dat de velgen er weer zo goed als nieuw uit zien!

De oorzaken van stoeprandschade

De oorzaak van stoeprandschade is vrijwel altijd door tijdens het inparkeren een fout te maken en een stoeprand te pakken. De velg schuurt dan als het ware langs de stoeprand waardoor er schade aan de velgen ontstaat. De snelheid waarop de stoeprand geraakt wordt is van invloed op de schade aan de velg. Bij hoge snelheid of ernstige krasschade kan het gebeuren dat de impact op de velgen groter is. Wanneer dit het geval is bestaat de kans dat er scheuren of deuken in het metaal van de velg ontstaan.

Hersteltechnieken voor stoeprandschade

Oppervlakkige krassen

Het herstellen van de velg kan op verschillende manieren, de gehanteerde hersteltechniek is afhankelijk van wat voor krassen je aan de velg hebt opgelopen. Zo is er een verschil in hersteltechniek bij oppervlakkige krassen en diepe krassen. Als je met de velg licht de stoeprand schuurt zal je voornamelijk oppervlakkige krassen hebben opgelopen. Deze oppervlakkige krassen worden hersteld door eerst de velgen van de wielen af te draaien. Bij het afdraaien van de velg wordt er een stukje metaal van de velg weg gefreesd. Hierdoor is het oppervlak egaal en zijn de krassen niet meer zichtbaar.

Diepe krassen

Als je met de auto de stoeprand flink geraakt hebt, is de kans dat je een erg diepe kras in de velg hebt gereden groot, een diepe kras wordt anders behandeld dan een oppervlakkige kras. Het herstellen van een diepe kras duurt ook langer. De krassen in de velg wordt voordat deze gefreesd gelast. De krassen die zijn gereden worden opgevuld met lasmateriaal, na dat deze krassen zijn opgevuld wordt het overtollige metaal alsnog weg gefreesd

Polijsten, stralen, spuiten of poedercoaten van de velg

Polijsten

De stap die volgt na het opvullen en weg frezen van de krassen is afhankelijk van de staat van de velg. Aluminium velgen hebben bijvoorbeeld de neiging om te corroderen. Stalen velgen hebben dit veel minder sterk. Wanneer er sprake is van corrosie is het verstandig om de velgen te laten polijsten. Je voorkomt hierdoor uitbreiding van de corrosie. Daarnaast blijven de velgen mooier én sterker. Ook bij steenslag kun je er voor kiezen om de velg te laten polijsten. Hierdoor komt hij er weer mooi egaal uit te zien.

Stralen

Als de velg gespoten moet worden gaat daar een andere hersteltechniek aan te pas. eerst moet deze ontlakt worden, als deze ontlakt is kan hij gestraald worden. Het ontlakken kan op verschillende wijzes. Het verschil in de wijze waarop hij ontlakt wordt ligt aan het materiaal waarvan de velg gemaakt is. Het ontlakken kan op een chemische of thermische wijze. Na het ontlakken kan hij gestraald worden. Het stralen kan ook worden gebruikt om oxidatie te verwijderen. De straalmethode die wordt gebruikt is eveneens afhankelijk van het materiaal van de velg. Zo wordt er bij aluminium velgen bijvoorbeeld vaak gebruikt gemaakt van glasparelstralen

Spuiten of poedercoaten

Na het herstellen van de velg en het verwijderen van de lak kan de velg gespoten of gepoedercoat worden. Deze twee vormen hebben ten opzichte van elkaar voor- en nadelen. Het spuiten biedt meer mogelijkheden wat betreft kleur en zal zorgen voor een betere glans. Bij het poedercoaten van een velg is er minder glans en is de kleurkeuze beperkt. Het voordeel van poedercoaten is echter dat de velg beter beschermd is, dat coating langer mee gaat en dat het veelal goedkoper is. Na het spuiten of het poedercoaten van de velg ziet deze er weer zo goed als nieuw uit!

 Offertes stoeprandschade aanvragen

Bij Fixico kun je via de Fixico app of direct online offertes aanvragen van verschillende FOCWA-herstellers bij jou in de buurt. Vraag via Fixico gratis en vrijblijvend offertes aan voor het laten herstellen van jouw stoeprandschade. Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor het herstellen van de stoeprandschade aan jouw velgen! Fixico werkt alleen samen met FOCWA gecertificeerde schadeherstellers. Je bent dus verzekerd van goede kwaliteit herstel mét vier jaar garantie!