Consumentenbond Autoschade Onderzoek

Gemiddeld hebben automobilisten één keer in de 4 jaar schade aan hun auto. Zij staan dan voor de keuze: de schade claimen bij de verzekering of uit eigen zak betalen. In de meeste gevallen claimen zij hun schade blind bij de verzekering.

Maar wist je dat claimen bij de verzekering ervoor zorgt dat je maandelijks meer premie moet afstaan aan de verzekering? Hierbij maakt het niet uit of je €100 of €1000-, claimt. Daarom is het vaak verstandiger om kleine schades zelf te betalen zonder hierbij de verzekeraar aan te spreken.

Wanneer je besluit om de schade zelf te gaan bekostigen, wil je natuurlijk geen dief van je eigen portemonnee zijn. Je betaalt al snel te veel. Denk daarom goed na voordat je beslist! Het loont namelijk om bij verscheidene bedrijven en vestigingen een offerte aan te vragen. Je kunt op deze manier soms honderden euro’s besparen! Recentelijk onderzoek van de Consumentenbond weet dit te bevestigen.

Consumentenbond: onderzoek

Voor de vernieuwde Consumentengids van de Consumentenbond vroegen onderzoekers eerder dit jaar meer dan 200 offertes aan voor kleine schades aan 3 auto’s. Hierin werden enkele grote vestigingen van grote schadeherstellers, kleinere schadeherstellers en online-aanbieders meegenomen. De prijsverschillen bleken fors en verbazingwekkend genoeg!

Fixico beste uit de test!

Met trots mogen wij zeggen dat Fixico offertes kon bieden die soms 2 tot 3 keer zo voordelig waren in vergelijking met andere herstelbedrijven uit de test. Voor een auto met een deuk en een schaafplek, opgelopen tijdens het parkeren, brachten de duurste schadeherstellers offertes uit van gemiddeld €1500. Een reparatie voor diezelfde schade kon via Fixico worden uitgevoerd voor een bedrag van €450! Voor meer resultaten van het onderzoek, lees het artikel van de Consumentenbond: kleine autoschade

Fixico Consumentenbond

Autoschade? Fixico!

Ben jij nou ook benieuwd wat het gaat kosten om jouw autoschade buiten de verzekering om te laten herstellen? Vraag offertes aan via de Fixico app of direct online en bespaar al snel honderden euro’s!