START HIER: Gratis & vrijblijvend
NL
START HIER! Gratis & vrijblijvend
NL

Wat kost bumper spuiten?


Al 54.349 autobezitters hebben gemakkelijk offertes vergeleken

650+ schadeherstellers

Vergelijken in de buurt

Alles over bumper spuiten

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoherstel

NL

29 March 2017

10 PERFECT!

Ik ben netjes gebeld over de offertes voor een persoonlijk advies. Fixico heeft zelfs nog even bij de schadeherstellers een gratis leenauto geregeld. Uitstekende service dus.

29 March 2017

10 PERFECT!

Overzichtelijk, snelle reactie, goede prijs.

29 March 2017

10 PERFECT!

prima dat op deze wijze aanbod voor diensten voor je wordt opgezocht goed dat je gebeld wordt / herinnering over de offerte prima dat je een week de tijd heb om over de offerte na te denken;

Bumper spuiten

Bumperschade is een veel voorkomende soort schade. Spotrepair of uitdeuken zonder spuiten zijn twee ideale technieken voor het herstel van kleine schades aan de bumper. Echter komt het soms voor dat de schade te groot is, waardoor het noodzakelijk is de bumper geheel te laten spuiten. Om je bumper daar bovenop ook nog eens te beschermen tegen schade zoals krassen kun je de bumper laten wrappen.

Oorzaken grote schade

Een veel voorkomende oorzaak van grote schade aan de bumper is het verkeerd inparkeren van de auto. Indien je te ruim of te krap inparkeert kunnen paaltjes of andere auto’s wel eens behoorlijk dicht in de buurt komen. Met als gevolg dat je er deukschade of lakschade aan over houdt.

Een andere situatie, waarbij grote schade aan de bumper kan ontstaan, is het schaven van een stoep of trotoir. Wanneer de stoep erg hoog is, kun je vervelende krassen en deuken veroorzaken aan de bumper, door er te dicht langs te rijden.

Herstelmethoden

Hoewel bumperschade natuurlijk erg vervelend is, is het tegenwoordig vaak goed te herstellen door nieuwe herstelmethoden zoals Spotrepair of uitdeuken zonder spuiten. Bij gebruik van deze herstelmethoden hoeft niet de hele bumper gespoten te worden; dit scheelt enorm in de kosten. Het nadeel aan deze methoden is dat ze alleen toepast kunnen worden onder bepaalde voorwaarden. Zo mag bij Spotrepair het schade oppervlak niet groter zijn dan één A4. Bij uitdeuken zonder spuiten mag de deuk geen scherpe randen hebben en mag er geen lakschade aanwezig zijn. Deze herstelmethoden kunnen dus niet altijd worden toegepast.

Bij grotere beschadigingen aan de bumper, is het raadzaam om de gehele bumper te laten behandelen en over te spuiten. Dit omdat grote schade aan de bumper van kwaad tot erger zal gaan, waardoor de kosten voor herstel zullen toenemen. Schadeherstellers zullen gedurende het reparatieproces de bumper eerst demonteren om vervolgens uit te deuken, op te schuren en voor te bewerken met een grondlaag. Zodra dit gedaan is, wordt met behulp van een complex computersysteem via de kleurcode de juiste kleur van de lak vastgesteld. Op deze manier kan kleurverschil worden uitgesloten. Tot slot zal een computergestuurde mengmachine de lak aanmaken, zodat de bumper gespoten kan worden in de spuitcabine.

De spuitcabines die gebruikt worden om bumpers te spuiten zijn geheel stofvrij en hebben de perfecte temperatuur om de lak te laten drogen. Tevens zijn de spuitcabines uitgerust met speciale verlichting, zodat de bumper optimaal kan worden hersteld.

Offertes bumper spuiten

Bij Fixico Autoschade kun je via de Fixico app of direct online offertes voor bumper spuiten aanvragen van verschillende FOCWA-herstellers bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor spuiten van de bumper op jouw auto!