Laat je niet belazeren!

8 tips waarmee je honderden euro's op schadeherstel bespaart
Je email is verzonden.

Meest voorkomende autoschades

Vergelijk offertes van erkende schadeherstellers bij jou in de buurt

Vergelijk vrijblijvend offertes voor autoschade en bespaar 30%

NL

Meest voorkomende autoschades

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje! Een deuk of kras op je auto, put in de bumper of ster in de ruit is dan ook zo veroorzaakt. Gemiddeld heeft iedere Nederland eens in de 5 jaar te maken met autoschade. In 2014 waren er zo’n 1.081.000 schades aan (motor) voertuigen. Dat is gemiddeld ruim 90.000 schades per maand! (Bron: ABZ/Audetex, 2015)

De meest voorkomende schade in Nederland is bumperschade. Deze vorm van schade wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door paaltjes. Bijna de helft van de autobezitters heeft weleens te maken gehad met paaltjesschade, hiervan was meer dan de helft man. Een grappig feitje is dat de bumperschade vaker aan de rechterkant dan aan de linkerkant zit. Dit omdat men vaker file-parkeert aan de rechterkant dan aan de linkerkant van de straat. Na bumperschade komen krasschade en deukschade het vaakst voor. In 15% van de gevallen is de schade een stuk complexer, soms zelfs zo ernstig en complex dat de auto moest worden weggesleept.

Hieronder een overzicht van de meest voorkomende autoschades in Nederland. Klik op de links voor oorzaken, oplossingen en tips bij elke vorm van schade:

Offertes autoschade

Bij Fixico kun je via de Fixico app of direct online offertes aanvragen van verschillende FOCWA-herstellers bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor het herstellen van alle soorten schade aan jouw auto!