Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Schade en verzekering

BOVAG-garantie Voorwaarde

Fixico, 14 Augustus 2017

BOVAG (Bond van (auto)mobielhandelaren en garagehouders), opgericht in 1930 te Utrecht, is een brancheorganisatie van circa 10.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Het zijn allemaal bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in personenauto’s, bedrijfsauto’s en trucks, tweewielers, caravans, aanhangwagens, motorenrevisie, autoverhuur, autowassen, verkeersopleidingen, autoschade herstel, tankstations en nog veel meer. Iedereen kan lid worden!

Garantievoorwaarden van BOVAG

BOVAG-bedrijven verlenen een standaard BOVAG-garantie voor de consument. Onderstaand hebben wij de belangrijkste BOVAG-garantie voorwaarden voor je vermeld:

  • Minimaal 6 maanden garantie op aankoop gebruikte auto’s (bij een koopprijs van minimaal € 4.500). (Soms krijg je onder de € 4.500 toch garantie: als de aankoopprijs meer is dan 35 % van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto).
  • 3 maanden garantie op reparatie en onderhoud.
  • Tijdens BOVAG garantiewerkzaamheden wordt op passende wijze in jouw vervoersbehoefte voorzien (vervangend vervoer)
  • Gratis onpartijdige BOVAG Bemiddeling bij een geschil over de uitvoering en uitleg van de BOVAG Garantie en de Algemene Voorwaarden BOVAG.

De organisatie

BOVAG biedt voor al zijn aangesloten bedrijven als platform, nieuws-, voorlichtings- en informatiecentrum. De organisatie lobbyt, adviseert en organiseert kwaliteitszorg. Daarnaast is BOVAG een werkgeversorganisatie die zich bezighoudt met arbeidsvoorwaardenbeleid, arbeidsvoorziening, arbeidsomstandigheden en onderwijs, en zorgen zij als netwerkorganisatie voor inkoopbundeling. Kortom, BOVAG biedt op een breed front een grote meerwaarde aan bij aangesloten bedrijven.

Voor de consument is BOVAG in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een breed geaccepteerd kwaliteitskeurmerk. De bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen die ieder jaar opnieuw gecontroleerd worden. Het zijn betrouwbare bedrijven die op vakkundige wijze hun werk doen. Bovendien verlenen zij een standaard BOVAG-garantie, zodat jij als consument ten alle tijden terug kan vallen op het BOVAG bedrijf. Kijk voor alle garantie voorwaarde van de BOVAG op de BOVAG garantie pagina.

Offertes autoschade

Bij Fixico kun je direct online offertes aanvragen van verschillende BOVAG-schadeherstellers bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor het herstellen van de schade aan jouw auto!


Populaire artikelen