Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Schade en verzekering

Tips over het kopen en verkopen van autos met schade

Fixico, 10 Augustus 2017

Vandaag de dag is het verkopen van je auto een fluitje van een cent! Met websites als Autoscout24, Autotrack, Marktplaats of Autotrader kan iedereen eenvoudig en snel zonder tussenpersoon zijn of haar auto verkopen. Toch worden er veel “slimmigheidjes” over het hoofd gezien door de verkoper. Zo wordt vaak vergeten om auto’s met schade (ook wel schadeauto’s genoemd), eerst even schadevrij te maken en/of op te poesten alvorens zij verkocht worden. Dit is niet tactisch! Je kunt namelijk meer uit je verkoop halen!

Auto’s met schade: verkoop

Het is algemeen bekend dat het verkopen van auto’s met schade (schadeauto’s) , via de eerder genoemde websites, gegarandeerd een lagere verkoopprijs oplevert. De schade wordt namelijk gecalculeerd met een officieel calculatiesysteem en vervolgens van de dagwaarde afgetrokken. Daarom is het raadzaam om kleine cosmetische schades (deukjes, krasjes, putjes etc.) eerst te laten herstellen voordat je jouw auto in de verkoop zet. Velen denken dat het schadeherstel erg prijzig is, maar met behulp van de kostenbesparende, moderne schadehersteltechnieken (Spotrepair en uitdeuken zonder spuiten) van vandaag, kunnen schades goedkoop en snel worden verwijderd. Op deze manier kun je jouw auto uiteindelijk voor een hogere prijs verkopen. Tevens is de verkoper bij de verkoop van een schadevrij voertuig in het voordeel, omdat de geïnteresseerde geen schade als onderhandelpunt kan aanhalen. Een kleine investering vóór de verkoop van een schadeauto loont dus!

Kopen van een schadeauto

Wanneer je van plan bent om een schadeauto aan te schaffen is het belangrijk om een goede inschatting te maken van de kosten voor het schadeherstel. Voor een taxatie van de schade kun je natuurlijk langs een schadeherstelbedrijf gaan, maar houdt er wel rekening mee dat hier vaak kosten voor in rekening voor worden gebracht. Om geheel kosteloos erachter te komen wat het herstellen van de schade aan jouw auto gaat kosten, biedt Fixico uitkomst!

Offertes autoschade

Wil jij weten hoeveel het herstellen van de schade aan jouw schadeauto (vóór de verkoop) gaat kosten, of wat het kost om de schade aan jouw aangekochte schadeauto te herstellen? Bij Fixico kun je direct online geheel vrijblijvend offertes aanvragen van verschillende erkende herstellers bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor het herstellen van de schade aan jouw auto!


Populaire artikelen