Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Schade voorkomen

Hoe verwijder ik vogelpoep van mijn auto zonder schade te maken

Fixico Team, 2 Januari 2018

Vogelpoep op je auto is niet alleen vies maar kan ook erg schadelijk zijn voor de lak van je auto. De zuren in de vogelpoep kunnen een vervelende werking hebben op de lak. Het is dus van belang dat je altijd alert bent om zoveel mogelijk vogelpoep in een vroeg stadium weg te halen.

Zonlicht

Heb je geen tijd gehad om de vogelpoep weg te halen of ontdek je het ter plekke? Dan is het belangrijk dat je de auto niet in de zon parkeert. Zonlicht en warmte zorgen ervoor dat het zuur nog sneller in de autolak trekt. Zorg dat je de auto in een parkeergarage of in de schaduw parkeert. In de schaduw staan onder een boom? Dit is misschien ook niet het beste idee, ook heb je meer kans op vogelpoep maar ook op kleverige hars op je auto.

Vogelpoep vermijden

Ondanks dat het niet altijd te vermijden valt zijn er wel een paar dingen die je op voorhand kunt doen om de kans op schade te minimaliseren. Zorg ervoor dat je een goede waxlaag op je auto hebt zitten, dit zorgt ervoor dat de zuren van de vogelpoep niet meteen intrekken in je lak. Wanneer je auto voor een langere tijd op dezelfde plek zal staan is het handig om een beschermhoes aan te schaffen. Hierdoor bescherm je de buitenkant van je auto niet alleen beter tegen vogelpoep maar ook tegen vandalisme.

Schoonmaken

Op het moment dat je de vogelpoep gaat verwijderen is het geadviseerd om lauw water en zeep te gebruiken. Is de vogelpoep al uitgehard? Leg dan een natte lap of spons een tijdje op de vogelpoep en dep na een tijdje voorzichtig. Ga niet wrijven want wellicht zitten er harde stukjes in die krassen achterlaten. Lukt het nog steeds niet? Rijd dan langs een tank station en koop een speciaal middeltje voor het verwijderen van vogelpoep.

Schade door vogelpoep

Ben je te laat met het verwijderen van de vogelpoep en zit er een beschadiging in je lak? Dan wordt dit meestal niet gedekt door je verzekering, maar dat ligt natuurlijk aan de verzekeraar. Dit komt omdat verzekeraars dit zien als slijtage door achterstallig onderhoud.


Populaire artikelen