Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Schade voorkomen

Hoe kun je het beste je spiegels afstellen?

Fixico Team, 13 April 2018

Het juist afstellen van je binnen- en buitenspiegels is super belangrijk, het zorgt er namelijk voor dat je het verkeer achter je goed kunt volgen. Met de snelheid waarmee je af en toe over de weg rijdt, is het natuurlijk erg belangrijk om in te kunnen spelen op het gedrag van andere weggebruikers. Met goed afgestelde spiegels kun je gevaarlijke situaties en dus ook autoschade voorkomen. Wil je weten hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw spiegels optimaal zijn afgesteld? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Afstellen van je spiegels

Stel je spiegels altijd af voordat je wegrijdt en doe dit terwijl je achter het stuur zit. Zo ben je er namelijk zeker van dat je tijdens het rijden precies ziet wat je hebt afgesteld.

Buitenspiegels

Met goed afgestelde buitenspiegels verklein je de ‘dode’ hoek. Voor het geval dat de angstaanjagende naam het al niet weggaf… De dode hoek is erg gevaarlijk, het beschrijft de ruimtes rondom je auto die je niet kunt zien.

Zo stel je jouw buitenspiegels optimaal af

  • Zorg ervoor dat je de zijkant van je auto net niet meer ziet.
  • Zorg dat de horizon op ongeveer driekwart hoogte van je spiegels te zien is.

Binnenspiegel

Het doel van je binnenspiegel is om het verkeer achter je op grote afstand te kunnen zien aankomen.

Zo stel je jouw achteruitkijkspiegel optimaal af

  • Zorg ervoor dat je de bovenkant van je achteruit nog net kunt zien vanuit je zithouding en laat de onderkant van je spiegel samenvallen met de onderkant van je achterruit.
  • Om gepiel te voorkomen, is het handig om beide handen te gebruiken wanneer je jouw achteruitkijkspiegel gaat afstellen.

Fixico

Door je spiegels goed af te stellen, kun je ongelukken en schade voorkomen. Heb je toch autoschade? Gebruik Fixico om dit snel en voordelig te laten herstellen. Door Fixico te gebruiken vergelijk je makkelijk de beste schadeherstellers bij jou in de buurt. Binnen 24 uur ontvang je meerdere vrijblijvende offertes van erkende schadeherstellers. Zo weet je altijd van te voren precies wat de schade gaat zijn voor je portemonnee.


Populaire artikelen