Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Tips bij schade

Hoe te besparen op parkeerkosten

Fixico Team, 25 Januari 2018

Parkeren…Zucht. Als je dan eindelijk een plekje hebt gevonden, sta je (vaak in de stromende regen) 10 minuten lang tevergeefs op een verouderd touchscreen te drukken. Waarom snapt die parkeermeter niet gewoon dat je geen bonnetje wilt? Vervolgens geeft het apparaat ook nog eens aan dat je pinpas onleesbaar is en jij kan weer van voren af aan beginnen. Parkeren is simpelweg gewoon niet leuk en dan hebben we het nog niet eens gehad over de belachelijke hoge parkeertarieven. Na het lezen van dit artikel, weet je hoe je jezelf een hoop irritatie én geld kan besparen.

Gebruik een parkeerapp

Hoe werken parkeerapps?

Het werkt eigenlijk heel simpel. Nadat je je auto hebt geparkeerd, open je de app op je smartphone. De app maakt gebruik van GPS en weet al waar je bent. Vervolgens geef jij aan dat je geparkeerd staat en de timer gaat lopen. Als je weer weggaat, meld je je gewoon weer af via dezelfde app. Het parkeergeld wordt vervolgens automatisch van je rekening afgeschreven, makkelijk toch?

Vergelijk je opties

Er zijn een heleboel verschillende parkeerapps beschikbaar. Bovenop het parkeertarief, betaal je natuurlijk ook voor het gebruik van zo'n app. Hoe deze kosten precies worden berekend, hangt weer af van de soort app die je hebt. Zo zijn er varianten met een vast abonnement en er zijn apps die per parkeersessie afrekenen. Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van hoe vaak jij er gebruik van gaat maken. Over het algemeen ben je met mobiel parkeren eigenlijk altijd goedkoper uit dan bij de parkeermeter. Je betaalt namelijk gewoon precies voor de tijd die je er staat. Rekening houden met het uitlopen van een afspraak en voor de zekerheid een beetje extra betalen, is dus ook verleden tijd.

Vergeet je niet af te melden

Afmelden is natuurlijk wel superbelangrijk. Als je dit vergeet, kunnen de kosten namelijk erg hoog oplopen. Er is niks vervelender dan thuis op de bank neerploffen en er ineens achter komen, dat je nog aan het betalen bent voor een parkeerplek in hartje Amsterdam.

Hoe kan ik zonder smartphone op parkeerkosten besparen?

Parkeerkaarten

In de meeste grotere steden is het mogelijk om via de gemeente een dagkaart te kopen. Als je ergens langere tijd gaat parkeren, is dit in verhouding vaak een stuk goedkoper dan betalen voor losse minuten.

Maak gebruik van het openbaar vervoer

Nee dat bedoelen we niet sarcastisch. We bedoelen dat je je auto net iets verder weg parkeert en vervolgens gebruik maakt van het openbaar vervoer. Vaak kun je net buiten het centrum van grotere steden, veel goedkoper parkeren. Zo ben je minder kosten kwijt. Zelfs met het kaartje die je vervolgens moet kopen om een trein, bus of tram naar je bestemming te pakken. Dit is natuurlijk best een beetje omslachtig, maar in sommige gevallen kan het zeker de moeite waard zijn.

Koop een Lamborghini

Dit klinkt misschien een beetje flauw, maar met een Lamborghini rijd je zo onder de slagboom van de parkeergarage door. Geloof je ons niet? Bekijk het hier

Fixico

Als je dit artikel handig vond, is de kans groot dat je een auto hebt en van besparen houdt. Wist je dat gebruikers van Fixico, gemiddeld zo’n 30% besparen bij het herstellen van hun autoschade? Met Fixico ontvang je gratis en vrijblijvend, meerdere offertes van schadeherstellers bij jou in de buurt. Je zit dus nergens aan vast en weet van te voren precies waar je aan toe bent. Vergelijk nu gemakkelijk en overzichtelijk je opties op Fixico.nl


Populaire artikelen