Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Schade voorkomen

Social media in het verkeer

Fixico, 6 Augustus 2017

Wist je dat zo’n 8 miljoen mensen in Nederland in het bezit zijn van een smartphone, en ongeveer de helft deze onderweg gebruikt? E-mail lezen, berichten of whatsapp-jes versturen, twitteren of facebooken tijdens het autorijden; het lijkt vandaag de dag de gewoonste zaak van de wereld te zijn, want bellen doen we eigenlijk al veel minder. We weten dat het gebruik van social media in het verkeer levensgevaarlijk is, want het kan leiden tot (dodelijke) ongelukken, maar toch doen we het! De verleiding van online en “connected” zijn is te groot. Door het bezig zijn met de social media functies van je telefoon, mis je een heleboel om je heen. Zo kan je voorganger plotseling remmen, of een andere auto opeens van baan wisselen naar jouw rijbaan. En dat heb je dan met je neus in je scherm gemist! Binnen een fractie van een seconde kan het misgaan. Naast dat het gebruik van social media in het verkeer tot ernstige ongelukken kan leiden, loop je ook de kans een fikse bekeuring te ontvangen van minimaal €220,-!

Social media onderweg: veilig en verantwoord

Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet om social media veilig en verantwoordelijk te gebruiken wanneer je onderweg bent:

  • Zoek een parkeerplaats: als je onderweg bent en je moet belangrijke berichten versturen, e-mails lezen of wilt gewoon Whatsappen, Facebooken of Twitter, rijd dan naar een parkeerplaats of wacht totdat je thuis of op het kantoor bent!
  • Navigatie instellen, vóórdat je begint te rijden: een navigatiesysteem is een veel voorkomende afleider tijdens het autorijden. Zorg er daarom voor dat je deze instelt voordat je de weg op gaat en update je navigatiesoftware regelmatig zodat je tijdens het autorijden niet verrast wordt door verkeerde aanwijzingen. Wanneer je je navigatie opnieuw moet instellen, zoek dan een parkeerplaats.
  • Handsfree bellen en kort houden: bellen tijdens het autorijden, ook handsfree, blijft een afleiding. Houd de gesprekken daarom kort en bel alleen wanneer het echt noodzakelijk is. Wil je toch lange gesprekken voeren onderweg? Rijd dan naar een parkeerplaats of voer het lange gesprek op kantoor of thuis.

Offertes autoschade

Heb jij deukschade of lakschade aan jouw auto veroorzaakt door het gebruik van smartphone & social media in het verkeer, en ben je benieuwd wat het herstellen van deze schade gaat kosten? Bij Fixico kun je via onze website direct online offertes aanvragen van verschillende erkende herstellers bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor het herstellen van de schade aan jouw auto!


Populaire artikelen