Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Schade voorkomen

Hoe voorkom je parkeerschade?

Fixico, 1 Augustus 2017

Parkeerschade, daar zit niemand op te wachten. Wist je, dat de helft van de kleine schades aan een auto ontstaan bij het parkeren? Ruim vier op de tien autobezitters hebben wel eens schade opgelopen tijdens het parkeren, of terwijl de auto geparkeerd stond. De meest voorkomende oorzaken van autoschades bij het parkeren zijn: parkeerpaaltjes, winkelwagens en autoschade door inbraak.

Tips om Parkeerschade te voorkomen

Het voorkomen van parkeerschade is uiteraard altijd fijner dan herstellen. Helaas kan autoschade nooit helemaal voorkomen worden, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten om het risico voor jouw auto te beperken:

  • Zoek een parkeerplek waar je eenvoudig in-en uit kan rijden: Wanneer je een plek hebt met genoeg ruimte, waar je niet achteruit hoeft te rijden, is de kans op schade kleiner.
  • Klap de zijspiegels in: hiermee verklein je de kans op spiegelschade doordat een andere auto, vrachtwagen of fietser er tegenaan rijdt. Ook zien de spiegels er minder “uitnodigend” uit, waardoor de kans op vandalisme kleiner wordt.
  • Parkeer je auto niet op de hoek van de straat: op deze manier voorkom je dat auto’s die de bocht iets te krap of te ruim nemen, tegen jouw auto aanrijden. Het is dus aan te raden iets verder van de hoek af te staan, of helemaal niet als je het kan voorkomen. Mocht parkeren op een hoek-plek onvermijdelijk zijn, dan is het aan te raden de spiegels in te klappen en de auto zo dicht mogelijk tegen de stoep aan te zetten (let hierbij wel op voor stoeprandschade bij de velgen!).
  • Zet de auto ’s avonds op een goed verlichte parkeerplaats: Dit maakt het voor inbrekers minder aantrekkelijk om in te breken! Lees meer over het voorkomen van autoschade door inbraak.
  • Feestje? Parkeer je auto een stukje verderop: het is natuurlijk hartstikke leuk om een groot (sport) evenement of feest bij te wonen, maar vaak is het dan wel verstandig je auto een stukje verderop te parkeren. Op deze manier voorkom je dat baldadige of jolige feestgangers schade aan jouw auto toebrengen.
  • Vermijdt parkeerplaatsen onder bomen of struiken: Hiermee verklein, zeker in de herfst en winter, dat er vallende takken op jouw auto terecht komen.

Kleine deukjes met lakschade? Spotrepair!

Toch parkeerschade opgelopen? Bij kleine deukschade of deukjes, in combinatie met lakschade, is Spotrepair de ideale herstelmethode. Deze nieuwe techniek in schadeherstel is speciaal voor de kleinere schades. Bij Spotrepair mag de schade niet groter zijn dan een A4’tje (afmeting A4 papier), dit is omdat een oppervlak van deze grootte wordt geïsoleerd, opgeschuurd, eventueel uitgedeukt en uiteindelijk gespoten. Spotrepair is dus herstel op een gecentreerde plek van de auto. Om de kosten voor het herstellen van jouw deuk(en) te vergelijken, komt Fixico als geroepen! Bij Fixico vraag je eenvoudig en direct online op de site, verschillende offertes aan van schadeherstellers bij jou in de buurt. Op die manier kan je een goed overwogen keuze maken voor het herstellen van jouw deukschade en bespaar je tot wel 30% op de herstelkosten.


Populaire artikelen