Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Schade voorkomen

Tips om auto inbraak te voorkomen

Fixico, 3 Augustus 2017

Een auto inbraak voorkomen is zeker mogelijk. Er wordt vaak gezegd dat er niets aan te doen is, en in de meeste gevallen is dit ook zo. Maar, in een aantal gevallen heeft de auto eigenaar het voor een dief wel erg aantrekkelijk gemaakt om in te breken, door bijvoorbeeld electronica (laptop, smartphone, navigatiesysteem) in het zicht te laten liggen. Er zijn dan ook wel degelijk een aantal tips om de kans op autoinbraak te minimaliseren:

  1. Sluit de auto altijd goed af. Vanzelfsprekend, maar het moet genoemd worden. [Tip: Leer jezelf aan, na het afsluiten van de auto, even aan een deur handvat te trekken om te controleren of de auto goed is afgesloten.]
  2. Parkeer je auto op een goed verlichte parkeerplaats. Een goed verlichte auto ontmoedigd inbraak, en geeft de buurt de mogelijkheid een oogje in het zeil te houden.
  3. Berg niets waardevols op in de auto. Probeer ook niets te verstoppen, dieven zoeken overal naar kostbaarheden (onder stoelen, “verborgen” vakjes en laatjes, etc.) -> Laat ook de autopapieren (kentekenbewijs) niet achter!
  4. Zet het dashboardkastje open: Laat zien dat je niets waardevols in de auto hebt.
  5. Neem het ‘frontje’ van de autoradio (indien mogelijk) mee. Verstop hem ook niet in de auto!
  6. Verwijder de afdruk die de zuignap van je navigatiesysteem (of smartphone-houder) achter laat op de ruit: ondanks dat het systeem niet meer in de auto ligt, kan dit voor een dief een (extra) stimulans zijn om in te breken.
  7. Heb je een stationwagen? Sluit de kofferbak (laadruimte) dan zeker niet af, ook dit laat weer zien dat je niets te verbergen hebt.

Laatste tip!

Haal bij een politiebureau uit jouw buurt een waarschuwingskaart (/hanger) om dieven in te lichten dat er niets waardevols in de auto ligt. Het klinkt een beetje suf, maar dit soort waarschuwingsbordjes werken écht. Het is een stukje psychologie: met het bordje (/flyer) geef je namelijk aan dat je erover na hebt gedacht het bordje neer te leggen (of op te hangen), en dus bewust bezig bent geweest met de mogelijke waardevolle spullen die in je auto lagen.

Geen zin of tijd om langs het politiebureau te gaan? Fixico heeft een eigen waarschuwingskaart ontworpen, om auto diefstal te ontmoedigen. Print ‘m uit, en leg ‘m onder de voorruit!


Populaire artikelen