Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Tips bij schade

6 cruciale tips voor veilig rijden in de nacht

Fixico Team, 18 December 2017

Rijd je graag in de nacht naar je vakantiebestemming? Of ben je door een andere reden genoodzaakt om in de nacht te rijden. Nachtrijden gebeurt veel, maar toch kan het best gevaarlijk zijn. Ondanks dat er maar weinig mensen op de weg zijn gebeuren bijna 1 op de 3 ongelukken in de nacht. Lees daarom voordat je de donkere weg op gaat nog even onze tips!

1. Zorg dat je uitgerust de weg op gaat. Het klinkt natuurlijk erg voor de hand liggend maar vermoeidheid en slaperigheid veroorzaken 1 op de 3 dodelijke ongevallen. Sterker nog, Stichting Veilig Verkeer Nederland heeft uitgezocht dat vermoeid rijden te vergelijken is met rijden onder invloed. Dus neem een paar uurtjes extra slaap als je van plan bent om in de nacht te rijden.

2. Pauzeer genoeg. Als je een lange rit maakt is het belangrijk vaak te stoppen. Strek zeker elke 2 uur even 10 of 20 minuten je benen. Neem de tijd en haast je niet.

3. Zorg dat de temperatuur in de auto niet te hoog is. Van hitte word je namelijk erg moe, dus zorg dat er wat frisse lucht in de omloop is en dat de verwarming niet te hoog staat.

4. Dim het licht van je dashboard. Bijna alle dashboards zijn uitgerust met een dimstand en deze zit er niet voor niets! Zet deze dan ook aan als het donker buiten is, dit zorgt voor meer focus op de weg.

5. Wees extra alert op motors en andere weggebruikers, in de nacht kan het zijn dat er mensen rijden die wel onder invloed zijn van alcohol.

6. Het is beter om een stukje langzamer te rijden, in de nacht is het nog moeilijker om te zien hoe ver andere weggebruikers van je verwijderd zijn. Ook is het in de nacht mogelijk dat er dieren zoals herten op de weg tevoorschijn komen, let ook daarom extra op en neem meer afstand dan normaal.

Sommige tips kunnen redelijk voor de hand liggen maar probeer er toch aan te denken op het moment dat je achter het stuur zit. Het kan zomaar zijn dat deze tips je wellicht helpen om een ongeluk te voorkomen.


Populaire artikelen