Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Tips bij schade

Lees hier waarom het onderhouden van je auto erg belangrijk is

Fixico Team, 21 December 2017

Goed en regelmatig onderhoud van je auto kan een hele boel problemen en schades voorkomen. Het slimste is om elk jaar langs de garage te gaan voor een grote check. Het is aan te raden om dit te combineren met een APK. Maar er zijn ook genoeg dingen die je thuis kunt doen om je auto goed te onderhouden. Lees hieronder wat goed onderhoud inhoud en wat er kan gebeuren als je dit niet doet.

Buitenkant van de auto

De buitenkant van je auto heeft elke dag te maken met verschillende weersomstandigheden en bacteriën. Een auto komt dagelijks met veel stof, chemicaliën en insecten in aanraking en deze zijn niet altijd even goed voor je auto. Het kan daarom zijn dat als je je auto lang niet wast de lak van je auto aangetast wordt. Zorg daarom dat je auto regelmatig een goede wasbeurt geeft, dit kan vervelende schades en verkleuring voorkomen.

Olie verversen

Het verwisselen van je olie is van enorme waarde voor de levensduur van je motor. De olie voert de warmte weg van kritieke gebieden en helpt om de motoronderdelen koeler te laten draaien. Een regelmatige olieverversing helpt daarnaast ook om roest en corrosie te bestrijden en vermindert motorgeluid. Het is dus voor meerdere dingen van groot belang dat je de olie vaak ververst.

Bandencheck

Na het verversen van je olie en het schoonmaken van de buitenkant van de auto zijn je banden aan de beurt. Slijtage aan je banden kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren. Het kan je grip op de weg verminderen en daardoor problemen veroorzaken. Zorg daarom dat er altijd genoeg lucht in je banden zit. Maar niet teveel want ook dit is slecht voor je banden, hierdoor worden je banden stijf en hebben ze minder raakvlak met de weg. Dit kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Zorg daarom dat je maandelijks je bandenspanning controleert. Dit kan je door zelf een bandenspanningsmeter te kopen of bij een garage langs te gaan.

Remmen

Zorg dat je de remmen ook goed in de gaten houdt, versleten remmen kunnen heel gevaarlijk zijn. Zorg dat je de remvloeistof met enige regelmaat bijvult en dat je alert bent op de werking van je remmen. Hoe ouder je remblokken zijn hoe lager het peil van je remvloeistof zal staan. Op het moment dat je remblokken versleten zijn is het tijd om naar de garage te gaan. Zie je dat het peil van de remvloeistof wel erg snel zakt? Kijk dan goed uit of er geen lekkage is. Is dit het geval of kan je de oorzaak niet vinden van het snel zakkende peil, ga dan altijd voor de zekerheid langs de garage.

Er zijn meerdere dingen die je zelf aan het onderhoud kan bijdragen, stel dit dan ook niet uit en zorg ervoor dat je met regelmaat onderhoud uitvoert. Zo kan je altijd veilig de weg op en gaat je auto een stuk langer mee.


Populaire artikelen