Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Tips bij schade

Zes tips om ervoor te zorgen dat je benzine langer mee gaat

Fixico Team, 2 Januari 2018

Daar sta je dan bij het tankstation... Je ziet je portemonnee leeg stromen terwijl je tank langzaam vol druppelt en jij houdt verdrietig en intens de €-meter in de gaten. Het lijkt altijd alsof het bedrag veel sneller oploopt dan dat je tank vol raakt, maar goed misschien is dat gewoon je gevoel. Brandstof is duur, maar noodzakelijk om vooruit te komen. Gelukkig hebben wij 6 tips voor je om ervoor te zorgen dat je benzine langer meegaat en jij dus geld kunt besparen.

6 Tips om zuinig te rijden

1. Vermijd files

In een file ben je constant aan het rijden-stilstaan-rijden-stilstaan-schelden-rijden-stilstaan-schelden-stilstaan-zuchten-stilstaan en dat dan een paar kilometer lang. Hierdoor vreet de file niet alleen aan je tijd, maar ook aan je tank. Blijf op de hoogte van actuele verkeersinformatie en probeer files te vermijden.

2. Bandenspanning

Als er te weinig lucht in je banden zit zal je auto zich moeilijker vooruit bewegen op de weg, dit zorgt er voor dat er meer benzine nodig zal zijn om jou van A naar B te krijgen. Zorg er dus altijd voor dat er genoeg lucht in je banden zit. Je kunt je bandenspanning vaak bij tankstations laten meten en je banden oppompen.

3. Matig je snelheid

Een makkelijke manier om minder benzine te verbruiken is door minder snel te rijden. Uit onderzoek blijkt dat als je meer dan 88 kilometer per uur rijdt je simpelweg meer benzine verbruikt. Ook verbruik je altijd minder brandstof als je dezelfde snelheid aanhoudt. Dus probeer erop te letten dat je niet te hard rijdt en dat het metertje niet boven de 90 komt. Een goede manier om je aan een consistente snelheid te houden is door de cruise control aan te zetten.

4. Doe je ramen dicht

Als je met je ramen open rijdt creëer je een soort ‘trek’ beweging in de auto. De wind trekt de auto naar achter terwijl de auto zich naar voren probeert te bewegen. Hierdoor zal het meer moeite kosten voor de auto om zich vooruit te bewegen en zal je dus meer brandstof verbruiken. Des te harder je rijdt, des te meer weerstand de lucht zal bieden.

5. De '3-minuten regel'

Wacht je op iemand en sta je even stil? Als je langer dan drie minuten wacht, dan kun je beter je motor uit te zetten. Vaak wordt er gezegd dat het opnieuw opstarten van de motor het meeste benzine verbruikt, maar dit is niet helemaal waar. Op het moment dat je de motor onnodig lang laat lopen gebruik je juist meer benzine en is het pas verstandig om je motor uit te zetten. Om te beslissen of je de motor uit moet doen kan je de drie-minuten regel aanhouden. Moet je meer dan 3 minuten wachten? Zet dan je motor uit. En trouwens, dit is natuurlijk ook beter voor het milieu.

6. Ververs regelmatig je olie

Het regelmatig verversen van je olie zorgt ervoor dat de motor schoon blijft en beter blijft lopen. Ververs je olie dus regelmatig. Het niet verversen van je olie kan ook andere problemen met zich mee brengen lees hier meer over waarom het onderhoud van je auto ontzettend belangrijk is.

Fixico

Als je dit artikel hebt gelezen is er een grote kans dat jij graag geld wilt besparen. Je hebt helemaal gelijk, qaarom zou je ook onnodig teveel uitgeven? Wanneer je schade hebt aan je auto, kun je met Fixico flink besparen op het herstellen van je autoschade. Wist je dat onze gebruikers zelfs gemiddeld zo'n 30% besparen? Het is dan ook niet voor niets dat we door de consumentenbond zijn uitgeroepen tot de goedkoopste optie. Heb jij schade aan je auto en wil je van te voren precies weten wat het je gaat kosten? Met Fixico ontvang je binnen 24 uur meerdere vrijblijvende offertes van erkende schadeherstellers bij jou in de buurt. Vergelijk makkelijk en vrijblijvend en weet je van te voren precies waar je aan toe bent.


Populaire artikelen