Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Tips bij schade

5 onmisbare apps voor automobilisten

Fixico Team, 16 Januari 2018

Als jij een automobilist bent, is er een kans van 83% dat dit artikel voor jou relevant is. Het percentage van volwassen Nederlanders met een smartphone, ligt namelijk precies even hoog. Maak jij al optimaal gebruik van je smartphone? Wij hebben uitgezocht welke 5 apps onmisbaar zijn voor automobilisten.

Besparen op brandstofkosten

Je kent het wel, de schuifdeuren van het tankstation gaan open, je loopt naar de kassa en terwijl je in de rij staat, pak je alvast je portemonnee. “Afrekenen?” Vraagt de medewerker van het tankstation beleefd. Je reageert bevestigend, vertelt bij welke pomp je auto staat en dat je gebruik wilt maken van het kassakoopje van de week. “Pomp 2 en een flesje cola? Dat wordt dan €98,83 alstublieft.” “Ja, ik wil pinnen graa-“ Wat?! gisteren was je bij een ander tankstation veel voordeliger uit. Dit is een vervelende situatie, die je misschien best bekend voorkomt. Gelukkig kun je met de app ‘Tankservice’, dit soort taferelen voorkomen. Deze gratis app, laat je gemakkelijk brandstofprijzen van vrijwel alle tankstations in Nederland vergelijken. Daarnaast geeft Tankservice een overzicht van service gerelateerde opties en openingstijden.

iOS download

Android download

Flitsers en files

Stel, het is eindelijk een keer rustig op de weg, je favoriete nummer komt voorbij op de radio en jij rijdt net een paar kilometers te hard. Terwijl je met volle longen aan het meezingen bent, gebeurt het…FLITS. Hetzelfde nummer klinkt ineens een stuk minder lekker en terwijl je scheldend het volume omlaag draait, realiseer je dat er een rekening aan zit te komen. Een andere, bijna even irritante situatie is een onverwachte file. Net als je denkt lekker op te schieten, sta je ineens stil. Je kunt deze situaties (en bijbehorende scheldtirades), gemakkelijk voorkomen door gebruik te maken van de gratis app ‘Flitsmeister’. Deze handige app, maakt gebruik van de verkeersinformatie van de VID en flitsers worden door gebruikers dagelijks aan- en afgemeld.

iOS download

Android download

Wat kost je auto je nou werkelijk?

Behalve brandstof, zijn er natuurlijk veel meer kosten waar je als automobilist mee te maken hebt. ‘FuelLog’ is een app voor Android, waarin je gemakkelijk kilometerstanden en brandstofgebruik kan bijhouden. Daarnaast kun je parkeerkosten, verzekeringen of zelfs het wassen van je auto meenemen in de administratie. FuelLog laat vervolgens de totale kosten voor jou auto, per kilometer zien. De basis variant van de app is helemaal gratis, maar voor de volledige versie betaal je €1,99. FuelLog is op dit moment alleen beschikbaar voor Android, voor IOS gebruikers is ‘Road Trip’ een goed alternatief, met ongeveer dezelfde functies. Road Trip heeft een gratis basis versie beschikbaar, maar als je uitgebreidere opties wilt gebruiken kost dit €6,99.

iOS download

Android download

Kilometerregistratie

Rijdt je wel in een auto van de zaak, maar heb je geen bijtelling? Dan moet je kunnen aantonen, dat je minder dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Om dit te doen, heb je een sluitende kilometeradministratie nodig. Dit klinkt natuurlijk vooral vermoeiend en een beetje als ‘gedoe’. Echter, met de juiste app op je smartphone, hoeft dit je helemaal geen moeite te kosten. Er zijn meerdere apps die je hiervoor zou kunnen gebruiken. In principe maken ze allemaal gebruik van GPS om je gereden route, samen met de begin en eindtijd te registreren. Al je data wordt automatisch opgeslagen in de cloud en je kunt je gegevens gemakkelijk exporteren, naar bijvoorbeeld een Excel bestand. Helaas betaal je voor volledige functionaliteit bij dit soort apps vaak abonnementskosten. Een goed beoordeelde Android app die dat niet doet, is ‘CTA Rit Registratie’. De basisversie is gratis en de volledige versie kost je €3,99. Voor iOS gebruikers, is ‘Easy Rit Registratie’ een goede en vergelijkbare optie. Deze app is in principe ook gratis, maar om je administratie volledig te kunnen beheren betaal je wel abonnementskosten. De goedkoopste optie is €8,- per maand.

iOS download

Android download

Waar staat je auto?

Soms ben je zo blij dat je ergens eindelijk een parkeerplek hebt kunnen vinden, dat je gewoon vergeet te onthouden waar dit ook al weer precies was. Na een dag rond te hebben gestruind in een onbekende stad, wil je snel weer naar je auto toe, maar waar was dit ook al weer? Gelukkig zijn er apps die hierbij kunnen helpen. Voor iOS gebruikers is er ‘Find My Car’, een app waarmee je de locatie van je auto gemakkelijk vast legt. Als je vervolgens terug wilt naar je auto, dan leidt de app de weg. Find My Car, is alleen te gebruiken voor iOS gebruikers. Voor Android is ‘My Car Locator’ een goed alternatief. Deze app is overigens ook helemaal gratis en heeft soortgelijke functies.

iOS download

Android download


Populaire artikelen