Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Tips bij schade

Wat te doen bij autoschade in de wasstraat?

Fixico, 12 Augustus 2017

Bijna iedereen is wel eens in de wasstraat geweest. In veel gevallen komt de auto er dan naar wens uit: schoon en onbeschadigd. Maar wat doe je als dit niet het geval is? In een enkel geval ontstaat er schade aan de auto, zonder dat dit jouw schuld is. Wat moet je dan doen? Wie is er aansprakelijk?

Aansprakelijkheid

Indien de schade is ontstaan doordat jij de instructies van het personeel niet of onvoldoende hebt opgevolgd, ben je zelf aansprakelijk voor de schade die is ontstaan aan jouw auto. De schade wordt in dit geval alleen vergoed bij een all-risk verzekering. Wanneer de schade is ontstaan, ondanks dat jij de instructies van het persoon goed hebt opgevolgd. Kun je de eigenaar van de wasstraat aansprakelijk stellen. Er moet dan worden aangetoond dat de schade is veroorzaakt door de apparatuur in de wasstraat of door een fout van het personeel binnen het betreffende bedrijf. Let op: Je moet na de wasbeurt direct aan kunnen tonen dat schade is ontstaan aan je auto, buiten jouw schuld om (zie kopje: oplossingen)

Schadevergoeding

Veel wasstraten zijn aangesloten bij de BOVAG. Zij hanteren een algemene voorwaarde waarin staat dat de schade wordt vergoed tot een maximum van €4.500. Dit is alleen in gevallen dat de wasstraat schuld heeft aan de gemaakte schade. Let op: Sommige wasstraten plaatsen een bordje met de volgende tekst “gebruik op eigen risico!”. Deze bordjes zijn echter niet rechtsgeldig!

Oplossingen

Het is belangrijk dat je na het gebruik van de wasstraat, direct aantoont dat er schade is ontstaan aan je auto en dit niet jouw schuld is. Je moet dus kunnen bewijzen dat de schade is veroorzaakt door het apparatuur in de wasstraat of door een fout van het personeel.

Hiervoor raden wij je aan om de volgende belangrijke punten in acht te nemen:

  • Maak direct foto’s van de ontstane schade
  • Spreek het personeel ter plekke aan en toon jouw schade.
  • Vul samen met een medewerker van het bedrijf een schadeformulier in
  • Verzamel, zo mogelijk, getuigen die jouw verhaal kunnen bevestigen

Door ter plekke de schade vast te leggen, getuigen te zoeken, en te praten met het personeel van de autowasstraat, vergroot je de kans dat de gemaakte schade hersteld kan worden, zonder dat jij voor de kosten opdraait. Als alles in orde is, dan kan de wasstraathouder aansprakelijk worden gesteld voor de gemaakte autoschade.

Offertes autoschade in de wasstraat Bij Fixico kun je direct online offertes aanvragen van verschillende erkende herstellers bij jou in de buurt. Door offertes te vergelijken, krijg je de best passende oplossing voor het herstellen van elke vorm van autoschade. Ook al is dit door de wasstraat gekomen!


Populaire artikelen