Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Tips bij schade

Autosleutels kwijt? Lees hier wat je moet doen

Fixico Team, 24 November 2017

Sleutels kwijtgeraakt? Dat gebeurt iedereen wel een keer, de een overkomt het vaker dan de ander maar het blijft altijd vervelend.

Geen reserve autosleutel

Kan je na lang zoeken je sleutels nog steeds niet vinden? Dan zit er niks anders op dan uw autodealer te bellen, zij zullen een service monteur langs sturen die met speciaal apparatuur uw auto deur kan openen.

De dealer kan ook een nieuwe sleutel bestellen of een nieuw slot plaatsen, dit kost echter iets meer tijd dan de servicemonteur. Mocht je een echte sloddervos zijn, zorg dan dat je het nummer van je autodealer op speed dial hebt ;).

Autosleutel gestolen?

Kom je er achter dat je autosleutels gestolen zijn, dan kan je bij de verzekering checken of zij dit vergoeden. Meestal is dit alleen het geval bij een WA plus autoverzekering of bij een Allrisk Autoverzekering, en zelfs dan kan het nog verschillen per verzekeraar. Check dit dus voor de zekerheid in voorwaarde van je eigen verzekeraar.

Belangrijk om te weten is dat als je besluit de kosten te laten vergoeden door je verzekering dat dit wel invloed heeft op uw schadevrije jaren, lees hier meer over de schadevrije jaren.

Kwijtraken voorkomen

Het is natuurlijk altijd fijner om dit soort problemen op voorhand te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een keyfinder, dit kleine apparaatje hang je aan je sleutelbos en bij het gebruiken maken van de bijbehorende app op je telefoon gaat de sleutelhanger geluid maken als je je bos kwijt bent, makkelijk gevonden dus!

Een andere oplossing is om simpelweg de reserve sleutel na te laten maken en deze ergens goed op te bergen, maar let op dit kan erg duur zijn. Autosleutels zijn in de afgelopen jaren een stuk gecompliceerder geworden. Er komt nu meer techniek aan te pas, wat je helaas in de kosten terug ziet. Het verschilt per auto wat de kosten zullen zijn voor het namaken van de reserve sleutel.


Populaire artikelen