Op zoek naar digitale oplossingen voor uw bedrijf?

Tips bij schade

Autoschade: wat te doen?

Fixico, 9 Augustus 2017

Niets is zo vervelend als schade oplopen aan jouw auto. Omdat veel mensen dit niet al te vaak meemaken weten zij niet precies wat ze moeten doen wanneer dit helaas toch gebeurt. Welke stappen moeten er worden ondernomen om ervoor te zorgen dat alles weer in orde komt? De eerste stap bij autoschade is afhankelijk van de oorzaak. Inventariseer de situatie en zorg indien nodig dat eerst alle betrokkenen in veiligheid gebracht worden. Maak in alle gevallen foto’s van de schade en van de situatie waardoor de schade ontstaan is. Bij autoschade veroorzaakt door een derde moet je zorgen dat je ter plekke samen een Europees schadeformulier invult. Door dit meteen te doen kunnen er later geen misverstanden ontstaan.

Stappenplan

  1. Constateer bij het ontstaan van schade allereerst de oorzaak.
  2. Kijk hoe de schade ontstaan is en of er eventueel een schuldige aangewezen kan worden.
  3. Maak vervolgens foto’s van de schade, doe dit vanuit meerdere hoeken zodat er een duidelijk overzicht is. Maak ook foto’s van de omgeving en situatie waardoor de schade ontstaan is, dit kan nodig zijn voor het claimen van de schade bij de verzekering.
  4. Indien nodig kan de politie worden gewaarschuwd. Dit moet in ieder geval gedaan worden wanneer er letselschade ontstaan is bij een van de betrokkenen. Noteer tot slot de gegevens van zoveel mogelijk getuigen die de situatie kunnen bevestigen. Voor de verzekering kan het nodig zijn om verklaringen van getuigen te horen zodat er een objectief beeld van de situatie kan worden gevormd.

Schade claimen

Een van de eerste stappen die mensen vervolgens nemen is de schade claimen bij de verzekering. Maar het verhalen van de kosten bij de verzekering heeft in veel gevallen gevolgen voor de premie die je moet betalen. Door het claimen van schade val je terug in de schadevrije jaren, dit zorgt ervoor dat je zakt op de bonus/malusladder en daardoor vermindert de korting en gaat de premie omhoog. Het is dus belangrijk om precies te weten wat de gevolgen voor jouw premie zijn wanneer de schade geclaimd wordt. Lees in het artikel, Autoschade Claimen, meer over het claimen van jouw schade en een voorbeeld van de gevolgen voor je verzekeringspremie.

Maar hoe weet je nou wat de schade jou minimaal zou gaan kosten? Met Fixico ontvang je geheel vrijblijvend offertes voor jouw specifieke schade. Wij garanderen de laagste prijs op schadeherstel. Het enige wat je hoeft te doen is foto’s uploaden via de Fixico website en binnen 24 uur heb je inzicht in de kosten van jouw schade. Vergelijk direct schadehersteller op prijs, service en kwaliteit bij jou in de buurt. Zo ben je in ieder geval het goedkoopste uit en is je auto snel weer in orde!


Populaire artikelen